Цифри здивують! Стало відомо, скільки громадян Чехії готові захищати країну зі зброєю в руках


Лише третина мешканців Чехії готові взяти до рук зброю та захищати країну. Про це пише видання Novinky, спираючись на дані дослідження CEDMO (Central European Digital Media Observatory). Згідно з результатами опитування, 32,9% чехів готові захищати країну зі зброєю у руках у разі нападу, передають Патріоти України.

На питання про те, яким вони хотіли б бачити завершення війни між Росією та Україною, 7,4% чехів бажають перемоги РФ, 43% – Україні, а 37,8% віддають перевагу тимчасовому примиренню без переможців і переможених. Решта, а це 11,8% респондентів обрали відповідь «не знаю» чи «мені байдуже».

Щодо методів закінчення війни, то 43% респондентів вважають, що Європейський Союз має вести переговори з Росією. «Цей варіант був найпопулярнішим серед людей, коли йшлося про їхнє ставлення до війни в Україні, причому чоловіки (35%) частіше говорили про це, ніж жінки (25%) та люди з вищою освітою (38%)», – аналітик центру CEDMOкаже Лукаш Кутіл.

На думку третини опитаних (32%), ЄС має й надалі посилювати антиросійські санкції. До того ж, 30% респондентів вважають, що ЄС має надати Україні невоєнну підтримку, а 25%- що військову. Чверть респондентів вважають, що Євросоюзу варто зайняти нейтральну позицію щодо агресора. Водночас, 22% вважають, що ЄС має чинити тиск на Україну, щоб змусити її піти на переговори.

Опитування також з'ясувало ставлення до тіснішої військової співпраці між країнами ЄС. 53% респондентів заявили, що країни Європи не повинні прагнути більшої військової співпраці. Такий результат не дивний, адже 38% опитаних розглядають ЄС насамперед як цивільний та економічний проект.

На думку 15% чехів, європейська оборонна інтеграція може підірвати функціонування НАТО. З 47% тих, хто вітає тіснішу військову співпрацю, 17% вважають, що ЄС має створити свою власну армію. Інші 30% вважають, що військова співпраця між країнами ЄС може існувати паралельно з НАТО. Опитування було проведено компанією Median для CEDMO.

До слова, Чеська Республіка прийняла набагато більше українських біженців, ніж може прийняти. Такою є думка чехів, згідно з національним опитуванням, результати якого були опубліковані 15 квітня. Понад 58% опитаних Інститутом вивчення громадської думки Чеської академії наук вважають, що кількість біженців вже за межами можливостей країни. 33% вважають, що кількість біженців відповідає міжнародній ситуації, що склалася, тоді як 5% певні, що кількість Чехія змогла б інтегрувати більше українців.

Вибухнули сім БПЛА: У Росії дрони масовано атакували металургійний комбінат

неділя, 30 червень 2024, 11:42

У Росії у ніч проти 30 червня безпілотники влаштували масовану атаку на Новолипецький металургійний комбінат. Атака розпочалася о другій годині ночі і тривала понад годину. На території комбінату впали та вибухнули сім БПЛА. Як пише Baza, це нібито бул...

Щоб точно не повернулись: Поранені окупанти скаржаться Путіну, що їх зі шпиталів женуть одразу на штурми

неділя, 30 червень 2024, 11:28

Солдати Путіна зібралися, щоб звернутися до нього, адже їх, поранених, на милицях, у гіпсах, недолікованих, без 45-денної відпустки, відправляють на бойові завдання, . Солдати заявили, що, дивлячись на те, що відбувається, руки розводять і польові меди...