З Чорного вже не ризикують: Росіяни почали запускати "Калібри" з Азовського моря, сподіваючись, що українці там їх не дістануть

Російські окупанти почали використовувати акваторію Азовського моря для розміщення своїх кораблів та запуску ракет типу "Калібр" з них.

Про це повідомив речник ОК "Південь" Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, коментуючи нічну повітряну атаку росіян, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Чотири ракети (типу "Калібр" - ред.) було випущено з акваторії Азовського моря, і це є важливим поворотним моментом, тому що вони використовують його, вважаючи безпечнішою акваторією, ніж Чорне море", - сказав він.

За його словами, Повітряні сили збили всі "Калібри". Плетенчук зазначив, що ефективність цього типу ракет вже не така, як на початку повномасштабного вторгнення, і ЗСУ знають, що з ними робити.

"Тим не менш, цей факт теж є неприємним, тому що вони вирішили, що можуть використовувати Азов в тому числі для розміщення своїх кораблів і застосування. Але, звісно, забувають вони, мабуть, що Азов теж досить недалеко від нас знаходиться", - сказав речник ОК "Південь".

Ситуація з розташуванням ракетоносіїв, за словами Плетенчука, залишається незмінною: один підводний човен знаходиться в акваторії Чорного моря, він може мати на борту до 4 ракет. Три ракетоносії знаходяться в Азовському морі, вони можуть мати на борту до 20 ракет.

"Є діалог, він непростий": Стефанишина розповіла про труднощі переговорів із Угорщиною

неділя, 30 червень 2024, 12:25

Україні та Угорщині вдалося досягти успіху під час напружених переговорів. Проте уряд Віктора Орбана охоплює "специфічну групу людей", тому угорська сторона зберігає специфічний підхід до переговорів, передають Патріоти України. Зокрема, угорська влада...

Вибухнули сім БПЛА: У Росії дрони масовано атакували металургійний комбінат

неділя, 30 червень 2024, 11:42

У Росії у ніч проти 30 червня безпілотники влаштували масовану атаку на Новолипецький металургійний комбінат. Атака розпочалася о другій годині ночі і тривала понад годину. На території комбінату впали та вибухнули сім БПЛА. Як пише Baza, це нібито бул...