Загроза осіннього удару Путіна: "Байден міг запропонувати Зеленському набагато більше... Ситуація наразі наскільки невідкладна, що варто закликати до більшої участі", - експосол США у РФ

Президенту України Володимиру Зеленському знадобилося два роки для реалізації однієї зі своїх найбільш пріоритетних цілей – зустрітися з президентом США у Білому домі. Зеленський дав чітко зрозуміти усім, що саме він хотів отримати від зустрічі у Білому домі: більше зброї, ракет, броні та іншого американського обладнання для протидії Росії та її найманцям, зазначають Патріоти України.

Щось йому вдалося здобути:

  • збільшення військової допомоги на 60 мільйонів доларів
  • із урахування цього збільшення, загальна сума американської допомоги цього року сягнула більше 400 мільйонів доларів.

Чи цього достатньо?

«Цей пакет ефективний для стратегічної оборони, втім, на мою думку ситуація наразі наскільки невідкладна, що варто закликати США до більшої участі», – сказав Радіо Свобода Александер Вершбоу, експосол США в Росії.

Більшим питанням є те, чи вдалося Зеленському перезавантажити відносини між Києвом та Вашингтоном загалом. Хоч Вашингтон і далі лишається найбільшим постачальником військової допомоги, відносини між країнами були досить неспокійними.

Ця військова допомога відігравала важливу роль у російсько-українській війні, на якій за 8 років загинуло більше 13 тисяч людей.

«Ми хочемо підтримки не лише на словах», сказав Зеленський за день до першовересневої зустрічі у Білому домі.

Байден добре розуміє українсько-російські відносини.

До 2016 року Байден займав посаду віцепрезидента Обами і відповідав у Білому домі за відносини з Україною. У своїх заявах тоді він підтримував Україну, коли війна загострювалася, і критикував невдачі п’ятого президента України Петра Порошенка у боротьбі з корупцією.

Байден натякнув на це минуле на початку зустрічі з Зеленським у Овальному кабінеті Білого дому:

«США залишаються цілком і повністю відданими підтримці суверенітету України, її територіальній цілісності у протистоянні російській агресії, її євроатлантичним прагненням», сказав Байден.

"Загін задоволень" Кім Чен Ина: Скільки незайманок корейці приносять у жертву своєму комуністичному божеству

четвер, 2 травень 2024, 9:34

Отакий соціалізм вибудували в КНДР. От за це було пролито кров мільйонів людей. Щороку диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин нібито відбирає 25 незайманих дівчат для свого "загону задоволень". Про це розповіла Пак Енмі, яка втекла з КНДР. . За словами П...

Батальйон "Хабарник" то не про фронт: Із законопроєкту про звільнення топ-корупціонерів від вироків в обмін на мобілізацію приберуть лише "верх". Більшість бубочок відмажуть, - Шабунін

четвер, 2 травень 2024, 9:05

Яку цінність для армії та перемоги являє собою, наприклад, Роман Насіров, знають лише творці законопроекту. Як і тому, чому гарному зможе навчити своїх нових начальників в ЗСУ​. Верховна Рада на своєму засіданні має намір проголосувати у другому читанн...