Здатні виконувати завдання різного типу: ЗСУ отримають новітні ударні дрони з вогнепальною зброєю на борту

Сполучені Штати Америки передадуть Україні передові ударні дрони з вогнепальною зброєю на борту виробництва Feloni Aero. Компанія вже оголосила про запуск новітньої лінійки безпілотників для зміцнення обороноздатності України. Йдеться про дрони Felon 1.0 із системою озброєння калібру 5,56 мм та FelonX, який озброєний ракетою Spike. Про це повідомило видання Defence Industry Europe, передають Патріоти України

Зазначається, що виготовлення дронів для української армії стало можливим завдяки ухваленому законопроєкту про надання додаткової допомоги Україні.

"Завдяки непохитній підтримці з боку уряду Сполучених Штатів, зокрема і нещодавній законопроєкт про витрати, ми готові зробити свій внесок у зусилля України в галузі оборони, поставивши передові озброєні БПЛА, які переосмислюють парадигму сучасної війни", – сказав генеральний директор Feloni Aero Тодд Данфі.

Дрони Feloni Aero дадуть змогу українським захисникам ефективно вирішувати складні бойові завдання. Ці озброєні безпілотники забезпечать неперевершену точність, маневреність, ефективність та надійність у бойових сценаріях.

БПЛА Feloni Aero здатні виконувати завдання різного типу: від розвідки та спостереження до точних ударів і захоплення цілей.

Є два типи безпілотника:

Felon 1.0 – озброєний 5,56 мм гарматою та створений для завоювання панування на небі. Розробники стверджують, що дрон поєднує передові можливості спостереження та вогневу міць. Він стане у пригоді під час проведення розвідувальних місій, охорони периметра чи контртерористичних операцій.

Felon 1.0 буде особливо ефективним у міських зонах бойових дій, а також у віддалених прикордонних районах.FelonX – озброєний найменшою ракетою у світі Spike. Він компактний і досить вантажопідйомний. Проте його точні технічні характеристики не наводять.

Варто зазначити, що ракета Spike, якою озброєний дрон FelonX, – це досить ефективний протитанковий засіб ізраїльського виробництва, який конкурує з американським "Джавеліном" FGM-148.

США повільно реагують на російську ескалацію війни: Американський політолог пояснив причину

неділя, 19 травень 2024, 11:30

В американському суспільстві немає бажання воювати з Росією, тому реакція США на всі ескалаційні кроки Росії надто повільна. Таку думку висловив професор Нью-Йоркського університету Ігор Айзенберг в ефірі телеканалу "Еспресо". За його словами, США побо...

Пекін втратив інтерес: ЗМІ дізналися про неприємний "сюрприз" для Путіна від Сі

неділя, 19 травень 2024, 11:28

Китай, який вважається другим найбільшим покупцем російської зброї, втрачає інтерес до сучасних розробок ВПК РФ. . Повідомляється, що причина в тому, що в Китаю є свої досягнення в частині військових технологій. Пекін зацікавлений у деяких авіаційних ...