Перетнути Балтику за 10 хвилин: Розпочалося будівництво найдовшої у світі підводної дороги. ​Король Данії Фредерік Х особисто дав старт амбітному проєкту

Данія та Німеччина стали на крок ближче до з’єднання найдовшим у світі підводним залізничним та автомобільним тунелем. Цей тунель скоротить час подорожі від нинішньої 45-хвилинної поромної переправи до лише семи хвилин поїздом.

Король Данії Фредерік Х у понеділок урочисто відкрив перший елемент майбутнього 18-кілометрового тунелю під дном Балтійського моря. Він з’єднає південну Данію з північною Німеччиною та сприятиме зеленому переходу транспортного сектора, пише Euronews.

Відкриття залізничного сполучення Fehmarnbelt очікується у 2029 році. Тунель з’єднає Редбі на данській стороні з Путтгартеном у Німеччині, з подальшим сполученням автомобільним і залізничним транспортом до Центральної Європи та північних країн.

Король відкрив меморіальну дошку біля входу в першу 217-метрову секцію тунелю, який пізніше буде занурено в траншею на морському дні з боку Данії. Він кинув монету в капсулу часу, що містить предмети, пожертвувані тими, хто будував бетонні елементи.

Компанія, що будує Фемарнський канал, стверджує, що це буде найдовший підводний тунель. Тут також буде електрифікована залізнична колія. Очікується, що автомобілі зможуть перетинати Балтійське море за 10 хвилин по чотирьох смугах, а потяги – за 7 хвилин.

У 2011 році було вирішено, що сполучення між островом Лолланн на півдні Данії та островом Фемарн на півночі Німеччини має бути побудовано у вигляді заглибленого тунелю. Роботи з данської сторони ввели в експлуатацію в липні 2022 року, а з німецької рівно через рік.

Особливий план: Польща в оригінальний спосіб поповнює резерв армії

четвер, 27 червень 2024, 23:05

У Польщі пропонують громадянам літню програму "Канікули з армією" з добровільної військової підготовки на випадок можливого конфлікту з Росією. Про це пише Independent. За даними агентства, програма включає військову підготовку з виплатою платні для гр...

Збоченець заявив, що то був такий жарт: В Чехії оголосили вирок українцю, котрий підірвав петарду всередині своєї дружини

четвер, 27 червень 2024, 22:51

Суд чеського міста Пльзень відправив у в'язницю на 18 років 35-річного громадянина України, якого звинувачували у замаху на вбивство своєї дружини. Про це повідомляє novinky.cz в четвер, 27 червня. Після того, як жінка сказала, що хоче піти від нього, ...