Побутове вбивство по п'янці розділило родину міністра на до та після: Дружина Кожари розповіла про їхню історію кохання та трагедію

Марина Козерод каже, що познайомилася з Леонідом Кожарою у Facebook 8 років тому.

Марина Козерод. Фото: соцмережі.

Дружина Леоніда Кожари, якого підозрюють у вбивстві столичного бізнесмена Сергія Старицького, розповіла про утримання його під вартою. А також історію їхнього кохання. Марина Козерод живе у їхньому будинку, де сталася трагедія. Зазначає, що інформація про те, що вона зізналася у ненавмисному вбивстві Старицького лише через 33 дні після події, недостовірна, повідомляють Патріоти України.

"Це трохи не так, бо те саме я говорила разом із Леонідом Олександровичем і 9, і 16 березня. Дати запам'ятала, бо це були понеділки. Ніхто нас ні в прокуратурі, ні у поліції, спершу в Боярці, потім у Києво-Святошинському районі не чув. Тільки 25 березня, коли чоловіка зупинили на дорозі, щоб зачитати рішення про затримання, з третьої спроби мені вдалося заяву подати. Через два дні я повторила свої слова на суді. Ще раз сказала про те, що сталося, вчора у слідчого. До того впродовж місяця після загибелі Сергія ми сиділи вдома і нас ніхто не чіпав. Ми не проходили навіть як свідки. Думаю, відповідним органам не важко підняти документи і переконатися, що ми хотіли дати свідчення. Однак вони нікого не цікавили", - розповідає Марина Козерод.

Каже, що познайомилася з Леонідом Кожарою у Facebook 8 років тому. Три роки переписувалися. Одружилися у 2015, коли той вже не був міністром.

"Так, у непрості для нього часи. Навіть не пам'ятаю, як додалася в друзі. Вочевидь через друзів друзів. Я тоді в основному мешкала за кордоном. Леонід писав мені, що він депутат трьох скликань, міністр. Але мене це не вражало. Якось пропускала повз вуха. Я ж дівчинка – не дивилася на посади, а на людину. Леонід радив знайти його у "Вікіпедії", потім відправляв посилання. Тричі! І я кожен раз не читала. Ще думала: якої він високої про себе думки, що я про нього маю читати. То чоловік має за жінкою бігати, а не навпаки", - каже Марина.

Із чоловіком після його затримання бачилася лише один раз.

"Їжджу щодня, бо привожу їсти. Можна возити все, крім молочного. У Леоніда була виразка шлунку, тому з вибором їжі треба бути уважним. Хотіла купити азійську їжу, яку чоловік любить. Але мама наполягла, що готуватиме сама, домашнє .Адвокат розмовляє наживо через день, а я бачити чоловіка не можу. Мені дали довідку, що дозволена одна зустріч. У зв'язку з пандемією коронавірусу ще й вона відкладається. Думаю, найближчого понеділка чоловіка привезуть додому, для слідчого експерименту. Наскільки я розумію, свідчення не співпадають. З того, що знаю я, експертиза показала, що сліди пострілів є тільки на моєму одязі і на Леонідовому. Але нам адвокат пояснив, що схоже може бути, коли заходиш з вулиці чи з іншої кімнати, в якій накурено. Запах обов'язково приліпиться до одягу й волосся. Те саме й тут: вбігаєш у кімнату і потрапляєш у хмаринку від пострілу. Порохові гази осідають. За словами нашого юриста, цей доказ – лише опосередкований. Ні в мене, ні в чоловіка немає слідів ні на руках, ні на нігтях, ні на обличчі, ні на шиї", - розповідає жінка.

Кожару утримують у Вишгороді. Щодо умов ув'язнення - все доволі цивілізовано: в камері зроблений євроремонт, є телевізор, холодильник, гаряча вода, душ, туалет.

Щодо подальшого спілкування з родиною Старицьких, Марина каже, що мала бажання піти на похорон, однак родичі загиблого не бажають підтримувати контакту. Жінка розповідає, що зовсім не переймається можливістю бути затриманою.

" Ми здивовані, що під варту взяли Леоніда. Бо дані експертизи не проти чоловіка. До того ж є мої свідчення. Проте його не лише посадили на 60 діб, так ще й суму застави визначили фантастичну Для нас 14 мільйонів гривень – сума непідйомна", - зізнається Марина Козерод.

Джерело: Главком

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...