Це справді вражає! Археологи знайшли зображення персонажа "Сімпсонів" на понад 3000-річній труні єгипетської мумії

Археологи знайшли зображення персонажа "Сімпсонів" на понад 3000-річній труні єгипетської мумії

Малюнок, який вчені виявили в труні єгипетської мумії віком 3500 років, вразив усіх. На внутрішній кришці саркофага археологи побачили зображення жінки в довгому зеленому одязі з блакитним волоссям у формі прямокутника, яка дуже схожа на Мардж із культового мультика "Сімпсони", передають Патріоти України.

Після публікації фото унікальної знахідки на Reddit мережу підірвали тисячі коментарів на кшталт "Єгипет передбачив Сімпсонів", "Це ж Мардж!". Проте експерти наголошують, що на єгипетському малюнку насправді зображена похована у труні жінка, під час її подорожі до загробного світу.

За словами археологів, у єгипетській труні було знайдено муміфіковані останки Таді Іст, дочки верховного жерця Ель-Ашмунейна – міста, розташованого на західному березі річки Ніл і у 27 милях на південь від місця її поховання в Міньї.

Мумію знайшли у відмінному стані, на ній були маска та сукня з бісеру. А її зображення на внутрішній кришці саркофага цікаве не лише своєю схожістю із Мардж Сімпсон. На малюнку жінка змальована в оточенні 12 верховних жриць, які символізували 12 годин дня.

"Це рідкісна і важлива сцена. Кожна сцена в годину має свою форму", – сказав The Egyptian Gazette генеральний секретар Вищої ради старожитностей Мустафа Вазірі.

Проте читачів мережі більше цікавить те, чому все ж дочка жерця так схожа на персонажа з їхнього улюбленого мультфільму. Сімпсомани неодноразово наголошували, що творці "Сімпсонів" передбачають майбутні події. Наприклад епізод мультика 1992 року передбачив перемогу Вашингтона над Баффало Біллз на Суперкубку VXVI. А також згадують епізод 2000 року, в якому показано Дональда Трампа як президента.

А щодо знайденого саркофага, то тут поціновувачі "Сімпсонів" наголосили, що малюнок єгипетської труни – це "єдиний задокументований випадок в історії, коли Сімпсони не зробили цього першими", а навпаки повторили щось із минулого.

План втечі провалився: ДПСУ затримала автобус із 17 ухилянтами за 200 метрів від кордону з Угорщиною

неділя, 30 червень 2024, 12:28

На кордоні з Угорщиною українські прикордонники затримали 17 чоловіків, які планували незаконно виїхати з України. Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України у неділю, 30 червня, передають Патріоти України. Мікроавтобу...

Є нюанси: У сервісних центрах МВС автовласникам влаштують ще одну перевірку

неділя, 30 червень 2024, 11:59

Під час реєстрації транспорту його власників перевірятимуть за Державним реєстром санкцій. Якщо на фізичну чи юридичну особу накладені обмеження, їй відмовлять у наданні послуг, передають Патріоти України. В Україні посилили перевірки фізичних та юриди...