Вручення повістки мають зафіксувати два свідки? У ТЦК дали важливе роз'яснення для українців

В Україні триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаним громадянам вручають повістки у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Найчастіше оповіщення громадян здійснюється у громадських місцях, тому нерідко виникають конфлікти за участю працівників ТЦК та СП, передають Патріоти України.

Водночас військові зазначають, що у мережі поширюють багато чуток про правила вручення повістки, але більшість із них – фейки. Про це у коментарі "Телеграфу" розповів речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін.

За його словами, жодна норма закону чи постанова Кабінету міністрів України не говорить про те, що повістку військовозобов'язаному мають вручати при двох свідках. При цьому він наголосив, що повідомляти громадян про необхідність прибути до ТЦК та СП та забезпечити своєчасне прибуття за цим викликом зобов'язані центральні та місцеві органи виконавчої влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації та навчальні заклади незалежно від підпорядкування та форми власності за розпорядженням ТЦК та СП.

"Громадянин повинен тільки розписатися на відривній частині бланку повістки. А ось щодо двох свідків, відеофіксації процесу оповіщення тощо у жодних офіційних документах не йдеться", – пояснив офіцер.

Також представник ТЦК та СП зазначив, що немає значення, де і яким чином виписана повістка. Згідно з постановою Кабміну №1487, визначено зразок повістки, але ніде не визначено спеціальних місць для її виписування чи вручення. Вона може бути вручена за місцем проживання, за місцем роботи, на блокпосту та в будь-якому громадському місці.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...