А ви це знали? Чому небажано смажити котлети з фаршу, який ви щойно приготували

В кулінарії для приготування смачних страв прийнято використовувати тільки найсвіжіші продукти. Звичайно, це дійсно так, але з котлетами історія трішки інакша. В приготуванні цієї страви є одна деталь, яку не варто ігнорувати, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Звісно, м'ясо потрібно брати якнайсвіжіше, але після того, як ви зробите з нього фарш, краще не смажити котлети одразу, а покласти на 20-30 хвилин до холодильника. Якщо такої можливості раптом немає, підійде будь-яке прохолодне місце — льох чи комора.

Чому не варто готувати котлети зі щойно приготовленого фаршу? Тут все дуже просто. Котлети в такому разі виходять надто сухими, а тому весь смак страви псується.

Додатково, щоб зробити котлети соковитішими і ніжнішими, кулінари радять додавати до фаршу холодну воду чи вимочений в молоці білий хліб. Останній інгредієнт також підійде в тому разі, коли у вас вийшов надто рідкий фарш і котлети просто розвалюються під час смаження.

А ось курячі яйця додавати не слід. Хоча їх часто використовують недосвідчені кулінари. Справа в тому, що яєчний білок під дією високих температур робить котлети "дубовими" і сухими. Якщо ви все-таки хочете додати яйця, використовуйте лише яєчні жовтки.

Після кави вас хилить на сон? Ось чому улюблений напій може викликати втому

субота, 2 серпень 2025, 17:42

Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...

Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

п’ятниця, 1 серпень 2025, 22:07

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...