А ви це знали? Коли потрібно солити фарш, щоб котлети не розвалювалися

Щоб котлети вийшли соковитими та не розвалювалися під час смаження, солити потрібно не готову страву, а фарш, передають Патріоти України.

Солять котлети дрібною сіллю, в жодному разі не великою і не йодованою.

Сіль великого помелу важить більше, ніж дрібна, тому страву легко можна пересолити.

Подробиці

На один кілограм курячого фаршу слід брати ложку солі.

У фарш із яловичини, свинини чи індички додають 10 грамів солі – це ложка без гірки. Для рибного фаршу потрібні дві ложки солі.

Після того, як фарш посолили, не потрібно відразу смажити котлети.

Сіль має просочити м’ясо, тоді котлети вийдуть щільними.

Сіль запускає процеси ферментації, тому у фаршу підвищується пластичність та клейкість.

Волокна м’яса набухають, збільшуючись за обсягом.

Котлети можуть розвалюватись і через брак сполучного інгредієнта – жовтка яйця.

Якщо фарш все одно вийшов рідким, його можна загустити за допомогою інших інгредієнтів – картоплі, крупи або манки.

А ще котлети можуть не тримати форму через те, що господині не відбивають фарш перед ліпленням котлет.

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Як довше зберігати банани свіжими - лайфхак

п’ятниця, 27 вересень 2024, 13:00

Банани – один з найпопулярніших фруктів не лише в Україні, але і в світі. Він бюджетний, смачний та поживний. Також від досить часто використовується в якості перекусу. Саме тому, цей фрукт люди купують у надлишку, щоб він завжди був в наявності у холо...

А ви це знали? Коли потрібно солити фарш, щоб котлети не розвалювалися

п’ятниця, 27 вересень 2024, 12:00

Щоб котлети вийшли соковитими та не розвалювалися під час смаження, солити потрібно не готову страву, а фарш, передають Патріоти України. Солять котлети дрібною сіллю, в жодному разі не великою і не йодованою. Сіль великого помелу важить більше, ніж др...