А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають цукор при засолюванні сала

Сало є для багатьох улюбленою закускою восени та взимку, тому що велика кількість жирів робить їжу більш поживною, передають Патріоти України.

Також така їжа має відмінний зігріваючий ефект.

Як правило, смачнішого за сало домашнього посолу варіанта не знайти. Тільки сама господиня знає, який баланс солі та спецій їй подобається.

Подробиці

Однак при засолюванні сала деякі досвідчені кухарі використовують цукор.

У чому причина додавання цього компонента

Деякі відразу подумають, що цукор при приготуванні сала додають дивні люди, які роблять із “серйозного” продукту десерт.

Але це помилка.

Готова закуска вийде неймовірно м’якою, ніжною, що тане в роті. Про те, що ви використовували цукор, ніхто й не здогадається: цей компонент не відчуватиметься.

Якщо господині хочуть приготувати сало неймовірно високої якості, завжди додають цукор.

Як правильно працювати з компонентом

Варто одразу ж вказати потрібні пропорції. Як правило, на 0,5 кг сала береться сто грамів цукру. Спочатку ми робимо нарізку сала, щедро обвалюємо кожен шматок в цукор.

Ховаємо продукт у пакет і залишаємо в холодильнику на 8-10 годин. Потім нам потрібно добре вимити кожен шматок сала і видалити залишки вологи.

Після цього можна сміливо приступати до будь-якого обраного способу засолювання.

Як чистити цибулю без сліз - прості секрети від кухарів

п’ятниця, 20 червень 2025, 18:14

Чистка цибулі часто супроводжується слізьми і подразненням очей. Але існують прості способи, які допоможуть уникнути дискомфорту і зробити цей процес легшим, передають Патріоти України. 1. Охолодити цибулю перед чисткою Поклади цибулину в холодильник ...

Не робіть помилок! Які продукти в жодному разі не можна зберігати в морозилці, але їх чомусь туди кладуть

п’ятниця, 20 червень 2025, 17:57

Деякі продукти, якщо покласти їх до морозильної камери, не лише втрачають свій смак і текстуру після заморожування, а й можуть стати небезпечними для здоров’я. Розповідаємо, яку саме їжу варто тримати подалі від морозилки, щоб потім не довелося викидат...