Чому гірчить квашена капуста? Названо основні помилки господинь

Квашена капуста – одна з традиційних страв української кухні, яка відома ще з давніх-давен свою користю та чудовим смаком, передають Патріоти України.

Однак багато недосвідчених господинь стикаються з тим, що готовий овоч трохи гірчить.

З чим це може бути пов’язано?

Сіль

До появи гіркоти призводить як надлишок продукту, і його недолік, тому завжди варто правильно розраховувати кількість. Через велику кількість солі не тільки страждають смакові якості, а й суттєво погіршується зовнішній вигляд страви.

Сама капуста набуває неприємного сірого відтінку.

Якщо ж додати мало солі, то бродіння не відбувається. Натомість капуста просто гниє.

Проколи

Не всі господині знають про те, що двічі на день квашену капусту під час бродіння варто проколювати за допомогою тонких шпажок. Це допомагає позбутися надлишку вуглекислого газу, який дає гіркоту та неприємний аромат.

Сорт

Не варто забувати, що далеко не кожен сорт капусти підходить для такого квашення. Найкраще звертати увагу на пізні види капусти пласкої форми.

А ви це знали? На якій олії найкраще смажити рибу, а яка може зіпсувати смак

понеділок, 16 вересень 2024, 19:05

Іспанські вчені провели дослідження зміни корисних сполук у рибі під час смаження і встановили, яка олія найкраще підходить для приготування продукту, передають Патріоти України. Науковці довели, що вид олії безпосередньо впливає на зміни, які відбуваю...

Навіщо господині змішують фарш з кефіром - ситна та смачна вечеря за лічені хвилини

понеділок, 16 вересень 2024, 18:10

Пропонуємо простий рецепт приготування повітряних м’ясних оладок, для чого не доведеться довго возитися біля плити, а досить просто змішати фарш із кефіром, передають Патріоти України. Підійде будь-який фарш, як курячий, так і свинячо-яловичий, але гос...