Додавати воду у фарш - це помилка: Секрети ідеальних соковитих котлет

Котлети з фаршу – надзвичайно популярна страва на українському столі. Вони не тільки прості в приготуванні, але й особливо ситні. Щоб приготувати смачну та соковиту страву з хрусткою скоринкою, недостатньо мати лише перевірений рецепт. Потрібно знати деякі тонкощі приготування цієї страви, зазначають Патріоти України.

Основою котлет з фаршу є м’ясо хорошої якості. Плануючи їх на вечерю, зазвичай купують свинину: лопатку або корейку. Однак, якщо ви хочете понизити калорійність страви, варто обрати куряче м’ясо.

Наступним пунктом, від якого залежатиме смак котлет, є додаток до м’яса – картопля, панірувальні сухарі чи хліб. Вони використовуються як взаємозамінні компоненти в залежності від ваших кулінарних звичок.

У котлети не варто додавати воду, краще замінити її молоком. Завдяки цьому інгредієнту покращиться текстура страви.

Обираючи спеції, не варто обмежуватися лише сіллю і перцем. Не потрібно забувати про широкий асортимент перців: для любителів м’яких смаків достатньо звичайного чорного, а любителі гострого можуть додати щіпку або дві копченої паприки, також ніщо не заважає додати трохи чилі.

У фарш котлет не потрібно додавати ціле яйце, а тільки жовтки. А для того, щоб котлети були соковитими, можна додати всередину трохи вершкового масла.

Щоб котлети гарно пропеклися, слід їх класти на розпечену сковороду з гарним шаром олії. Смажити їх варто спочатку на сильному вогні, щоб з'явилася скоринка, а потім зменшити температуру та потримати котлети під закритою кришкою 10-15 хвилин.

Джерело: 24 канал

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...