Котлети з фаршу – надзвичайно популярна страва на українському столі. Вони не тільки прості в приготуванні, але й особливо ситні. Щоб приготувати смачну та соковиту страву з хрусткою скоринкою, недостатньо мати лише перевірений рецепт. Потрібно знати деякі тонкощі приготування цієї страви, зазначають Патріоти України.
Основою котлет з фаршу є м’ясо хорошої якості. Плануючи їх на вечерю, зазвичай купують свинину: лопатку або корейку. Однак, якщо ви хочете понизити калорійність страви, варто обрати куряче м’ясо.
Наступним пунктом, від якого залежатиме смак котлет, є додаток до м’яса – картопля, панірувальні сухарі чи хліб. Вони використовуються як взаємозамінні компоненти в залежності від ваших кулінарних звичок.
У котлети не варто додавати воду, краще замінити її молоком. Завдяки цьому інгредієнту покращиться текстура страви.
Обираючи спеції, не варто обмежуватися лише сіллю і перцем. Не потрібно забувати про широкий асортимент перців: для любителів м’яких смаків достатньо звичайного чорного, а любителі гострого можуть додати щіпку або дві копченої паприки, також ніщо не заважає додати трохи чилі.
У фарш котлет не потрібно додавати ціле яйце, а тільки жовтки. А для того, щоб котлети були соковитими, можна додати всередину трохи вершкового масла.
Щоб котлети гарно пропеклися, слід їх класти на розпечену сковороду з гарним шаром олії. Смажити їх варто спочатку на сильному вогні, щоб з'явилася скоринка, а потім зменшити температуру та потримати котлети під закритою кришкою 10-15 хвилин.
Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...
Кожна господиня обирає для себе ідеальний маринад для м’яса, щоб було соковитим, ароматним, ніжним. Зазвичай різні види м’яса потребують особливої заправки, але цей маринад універсальний, бо підійде курятині, яловичині чи свинині, передають Патріоти Ук...