Домашні котлети не будуть смачними, якщо: ТОП-3 помилки, яких припускаються господині

Котлетки – з м’яса, риби, птиці – улюблена їжа всіх від малого до великого, передають Патріоти України.

Здавалося б, що може бути простіше приготування цього чудового продукту, який фактично складається з таких інгредієнтів, як м’ясо або риба, борошно, яйця та хліб, але практично кожна друга господиня на початку свого кулінарного шляху стикається з безліччю проблем під час приготування котлет.

Подробиці

Щоб не повторювати помилки, а одразу приготувати ароматні, соковиті та, найголовніше, смачні котлети, необхідно знати низку хитрощів.

Для того щоб вразити всіх своїми кулінарними вміннями та зробити котлети основною окрасою столу, необхідно починати з фаршу.

Головною помилкою є використання вже приготованого фаршу, який невідомо скільки часу перебував у замороженому стані.

Для отримання якісного продукту завжди потрібно використовувати якісну сировину, яка готується власними руками. Так можна відстежити як смакову якість майбутнього шедевра, так і його свіжість.

М’ясо можна вибрати за смаком і приготувати з нього фарш. Наприклад, свинина відмінно підходить для котлет, вона надає їм соковитість і м’якість, традиційно цей вид м’яса використовують для котлет.

Однак не варто забувати про високу калорійність свинини. Для отримання менш калорійної версії фаршу можна змішати два види м’яса – яловичину та свинину. Такі котлетки отримають більш насичений колір та інтенсивний смак. Фарш для дієтичних котлет однозначно виготовляється з курячого або індичого м’яса.

У процесі самого приготування котлет потрібно дотримуватися простого правила – чим старанніше перекручуєш продукти, тим краще!

Маса буде більш легкою та м’якою, насиченою повітрям. Можна використовувати при приготуванні фаршу для котлет навіть блендер, щоб отримати більш однорідну масу.

Секрети смачних котлет

1.Соковитість фаршу.

Несмачні котлети виходять із сухого фаршу. Це відбувається через те, що у фарш додають дуже багато сухарів та хліба, а також економлять на м’ясі. Якщо м’ясо для фаршу береться з найжорсткіших частин туші, а також старої тварини, то котлети з самого початку приречені на провал.

Якщо при приготуванні ви бачите, що фарш виходить дуже сухим, то можна додати в нього сало. Воно зробить фарш більш соковитим і смачнішим, але тут теж важливо знати міру. Рекомендується додавати трохи більше 200 г сала на 1 кг фаршу.

2.Додавання яєць у фарш.

Яйця дозволяють зв’язати усі інгредієнти фаршу у єдину масу. Але їх зайва кількість може стати причиною жорсткості котлет.

Оптимальна кількість яєць – це 2 штуки на 1 кг. Якщо ви бачите, що додали забагато яєць і фарш став дуже рідким, можна додати хліб або трохи борошна.

3.Заздалегідь розмочений хліб.

Перед додаванням у фарш хліба його завжди потрібно попередньо розмочувати у воді або молоці.

Цей прийом додасть додаткову соковитість фаршу і не перетворить хліб на сухі крихти. Правильна кількість хліба у фарші дозволяє зробити котлетки ніжними.

Лише спробуйте! З цією начинкою куряче філе буде неймовірно соковитим

неділя, 27 жовтень 2024, 22:10

Куряче філе можна розрізати та посмажити відбивні, а ще є варіант приготувати фаршировану грудку з вершковою начинкою. Як її зробити, читайте далі в статті, передають Патріоти України. Для приготування потрібні такі продукти:. Все максимально просто. В...

Не робіть помилок! Названо сорти капусти, які не підходять для квашення і маринування

неділя, 27 жовтень 2024, 19:04

Квашена капуста - смачна вітамінна закуска для зими, яку готують ледь не кожної осені. Проте деякі сорти капусти категорично не можна квасити або маринувати - така заготівля буде несмачною. РБК-Україна (проєкт Styler) розповідає, які сорти капусти не с...