Господиням на замітку! Чому сало після засолювання стало жорстким на смак

Іноді трапляється, що результат не відповідає очікуванням. Нічого критичного немає в цьому випадку. А ще не факт, що ви зробили щось не так. Найімовірніше сало було поганої якості, бо просто від солі воно не могло стати жорстким. Виправити ситуацію, принаймні пом’якшити її, можна. Читайте про це далі в статті, передають Патріоти України.

Подробиці

Допоможе вирішити ситуацію термічна обробка. Вона не повинна бути тривалою. Поставте воду на вогонь та доведіть до кипіння. Опустіть в неї сало на 5-10 хвилин. Можна додати ще часник, спеції, цибулеве лушпиння.

Такий метод називають гарячим засолюванням. Після термічної обробки навіть жорстке сало стає м’якшим.

Охолодіть прогріте сало. Натріть його сіллю, перцями чорним чи червоним. Полежить в холодильнику та буде дуже смачним.

Забудьте про це! ТОП-5 міфів про каву, у які не варто вірити

четвер, 18 вересень 2025, 10:12

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї існує безліч міфів. Декілька поширених тверджень давно спростовані науковцями, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Правда: кава містить воду, і помірне споживання не призводи...

Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

четвер, 18 вересень 2025, 9:15

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України. Продукти, як...