Багато господинь принципово не додають соду в тісто, інші заперечують і вказують, що без неї не обійтися, передають Патріоти України.
Думки з цього приводу різні, але сходяться кулінари в одному – в бажанні приготувати пишну випічку.
Сода використовується для отримання вуглекислого газу, в результаті реакції утворюються бульбашки, які сприяють підняттю тіста. Але через соду випічка може набути неприємного смаку, тому краще «гасити» її оцтом або лимонною кислотою.
Секрет пишної випічки полягає у правильному додаванні соди до тіста. Досвідчені кулінари рекомендують разом із нею всипати щіпку лимонної кислоти. У такому випадку сода точно «погаситься» і не буде неприємного «содового» смаку.
Крім того, досвідчені господині додають соду до сухих інгредієнтів, а оцет – до рідких.
Якщо тісто готують на оладки, то соду використовують у кінці замісу та обов’язково «гасять» її оцтом чи лимонною кислотою. У процесі випікання тісто не перемішують. Це дуже важливо, тому що бульбашки, що утворилися в процесі реакції, зникнуть і не зможуть «підняти» тісто.
Бісквіт вважається правильно приготованим тільки в тому випадку, якщо кондитерський виріб вийшов високим та повітряним, передають Патріоти України. На жаль, далеко не всі господині можуть похвалитися вмінням приготувати саме таку страву. Деколи випічка...
Картопляні зрази – одна з найпопулярніших страв нашої кухні, передають Патріоти України. Страва не є особливо складною у приготуванні: достатньо «загорнути» якусь начинку (наприклад, фарш, тушковану капусту або нарізані варені яйця) в картопляне тісто....