Як додавати соду до тіста, щоб випічка була максимально пишною

Багато господинь принципово не додають соду в тісто, інші заперечують і вказують, що без неї не обійтися, передають Патріоти України.

Думки з цього приводу різні, але сходяться кулінари в одному – в бажанні приготувати пишну випічку.

Як зробити випічку пишною?

Сода використовується для отримання вуглекислого газу, в результаті реакції утворюються бульбашки, які сприяють підняттю тіста. Але через соду випічка може набути неприємного смаку, тому краще «гасити» її оцтом або лимонною кислотою.

Секрет пишної випічки полягає у правильному додаванні соди до тіста. Досвідчені кулінари рекомендують разом із нею всипати щіпку лимонної кислоти. У такому випадку сода точно «погаситься» і не буде неприємного «содового» смаку.

Крім того, досвідчені господині додають соду до сухих інгредієнтів, а оцет – до рідких.

Якщо тісто готують на оладки, то соду використовують у кінці замісу та обов’язково «гасять» її оцтом чи лимонною кислотою. У процесі випікання тісто не перемішують. Це дуже важливо, тому що бульбашки, що утворилися в процесі реакції, зникнуть і не зможуть «підняти» тісто.

Як додавати соду до тіста, щоб випічка була максимально пишною

понеділок, 17 березень 2025, 19:08

Багато господинь принципово не додають соду в тісто, інші заперечують і вказують, що без неї не обійтися, передають Патріоти України. Думки з цього приводу різні, але сходяться кулінари в одному – в бажанні приготувати пишну випічку. Сода використовуєт...

Це заважає їм досягти успіху! Знаки зодіаку, які витають у мріях

понеділок, 17 березень 2025, 18:30

Знаки зодіаку, які часто "витають у мріях" абосхильні до фантазування та мрійливості, це ті, хто любить відволікатися від реальності, шукаючи натхнення у своїй уяві. Ось кілька таких знаків, передають Патріоти України. Ці знаки зодіаку часто віддаються...