Як додавати соду до тіста, щоб випічка була максимально пишною

Багато господинь принципово не додають соду в тісто, інші заперечують і вказують, що без неї не обійтися, передають Патріоти України.

Думки з цього приводу різні, але сходяться кулінари в одному – в бажанні приготувати пишну випічку.

Як зробити випічку пишною?

Сода використовується для отримання вуглекислого газу, в результаті реакції утворюються бульбашки, які сприяють підняттю тіста. Але через соду випічка може набути неприємного смаку, тому краще «гасити» її оцтом або лимонною кислотою.

Секрет пишної випічки полягає у правильному додаванні соди до тіста. Досвідчені кулінари рекомендують разом із нею всипати щіпку лимонної кислоти. У такому випадку сода точно «погаситься» і не буде неприємного «содового» смаку.

Крім того, досвідчені господині додають соду до сухих інгредієнтів, а оцет – до рідких.

Якщо тісто готують на оладки, то соду використовують у кінці замісу та обов’язково «гасять» її оцтом чи лимонною кислотою. У процесі випікання тісто не перемішують. Це дуже важливо, тому що бульбашки, що утворилися в процесі реакції, зникнуть і не зможуть «підняти» тісто.

Не всім корисно: Лікарі розповіли, кому не можна груші

вівторок, 4 листопад 2025, 18:15

Груші - смачний та корисний фрукт, але не всім вони підходять. Лікарі та дієтологи наголошують: у деяких людей груші можуть викликати проблеми зі шлунком, кишечником або цукром у крові, передають Патріоти України. Кому не варто їсти груші:. Порада експ...

Ще й дуже смачний! Названо чай, який допомагає контролювати тиск і рівень цукру в крові

вівторок, 4 листопад 2025, 17:30

Багато хто знає про користь оливкової олії для здоров'я, але про користь оливкового листя чули далеко не всі, передають Патріоти України. Вчені встановили, що чай з листя оливкового дерева може допомогти знизити ризик ожиріння, діабету, підвищеного кро...