Як приготувати пишний та смачний кляр для риби по-французьки

Кляр – рідке тісто для обсмажування дрібних порцій продуктів у олії. Правильно приготовлений кляр додасть страві соковитості та сформує при обсмажуванні неймовірно смачну та апетитну скоринку. Рецепт кляру підходить для обсмажування риби, креветок, курячого філе та грудинки, овочів, передають Патріоти України.

Як правильно приготувати кляр

Для кляра можна взяти світле пиво з невеликою гіркотою, щоб кляр не надто гірчив. Усі рідкі інгредієнти та яйця повинні бути холодними, що створить при жарінні хрумку скоринку, а добре збиті білки зроблять кляр повітряним.

Складові:

  • світле пиво – 250 мл;
  • курячі яйця – 2 штуки;
  • борошно пшеничне – 1 склянка;
  • олія рослинна – 2 ст. ложки;
  • приправа та сіль – за смаком.

Приготування

З’єднати пиво та яйця. Просіяне борошно перемішують з меленим перцем і карі. Білки відокремлюють від жовтків.

У борошні робиться поглиблення, в яке вливається пиво, додаються жовтки та олія.

У білки всипається щіпка солі і збивається до піни, вливається в борошно. Все перемішується до однорідності.

При обсмажуванні в клярі шматочки риби або м’яса не повинні стикатися один з одним.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Звідки береться піна при варінні м’яса і навіщо її знімати

понеділок, 24 лютий 2025, 10:15

Певно всі ще з малечку знають, що потрібно знімати піну з бульйону під час варіння. Та мало хто розуміє справжню причину цієї дії, передають Патріоти України. Чому ж піна з’являється під час варіння м’яса і чи потрібно її знімати? М’ясо відноситься до ...

Є секрет! Яку крупу додати у грибний суп, щоб було смачніше

понеділок, 24 лютий 2025, 9:15

Смак, консистенція та аромат грибного супу багато в чому залежить від крупи. У грибний суп прийнято додавати манку, перловку, пшоно чи рис, передають Патріоти України. Ці види круп поєднуються з будь-якими грибами – і печерицями, і гливами, і будь-яким...