Кляр – рідке тісто для обсмажування дрібних порцій продуктів у олії. Правильно приготовлений кляр додасть страві соковитості та сформує при обсмажуванні неймовірно смачну та апетитну скоринку. Рецепт кляру підходить для обсмажування риби, креветок, курячого філе та грудинки, овочів, передають Патріоти України.
Для кляра можна взяти світле пиво з невеликою гіркотою, щоб кляр не надто гірчив. Усі рідкі інгредієнти та яйця повинні бути холодними, що створить при жарінні хрумку скоринку, а добре збиті білки зроблять кляр повітряним.
Складові:
З’єднати пиво та яйця. Просіяне борошно перемішують з меленим перцем і карі. Білки відокремлюють від жовтків.
У борошні робиться поглиблення, в яке вливається пиво, додаються жовтки та олія.
У білки всипається щіпка солі і збивається до піни, вливається в борошно. Все перемішується до однорідності.
При обсмажуванні в клярі шматочки риби або м’яса не повинні стикатися один з одним.
Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України. Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати йо...
Корисні властивості чаїв, насамперед зеленого, підтверджувалися різноманітними медичними дослідженнями. Зокрема, з'ясовувалося, що деякі види чаїв впливають на зменшення жиру в районі живота, передають Патріоти України. А видання prevention.com пише пр...