Як приготувати шинку вдома. Тепер на магазинну навіть дивитися не захочете

У цій статті хотіли б поділитися з вами рецептом приготування домашньої шинки, зазначають Патріоти України.

Список необхідних інгредієнтів.

  • Шинка свина – 1 кг
  • Сіль нітритна – 10 гр
  • Сіль кухонна – 10 гр
  • Цукор – 1 гр

Нітритна сіль потрібна для поліпшення смаку і аромату, з нею м’ясні продукти набувають специфічний ковбасний смак.

А так же для збереження м’ясного кольору, без неї шинка буде схожа на шматок вареного сірого м’яса.

Ну і, як консервант, нітритна сіль запобігає розмноженню бактерій.

Купити нітритну сіль можна в спеціалізованих магазинах для ковбасників, або ж в інтернет-магазинах.

Шматок м’яса очистити від плівок і жиру.

Розчинити цукор, нітритну і поварену сіль у 100 мл холодної кип’яченої води.

Весь цей розсіл вкачати в шматок м’яса за допомогою звичайного медичного шприца.

Після сольових ін’єкцій, м’ясо обв’язати шпагатом. Дати трохи часу просолитися при кімнатній температурі. Двох годин буде досить.

Через 2 години майбутню шинку помістити на імпровізовану решітку з бамбукових паличок покладених на форму для запікання.

Хоча, можна так не морочитися. Підійде і решітка духовки, тільки під нею потрібно обов’язково поставити деко.

Термообробка складається з двох етапів.

Етап 1. Для початку, шинку потрібно обсушити. Робиться це в духовці, розігрітій до 100 градусів протягом однієї години.

Етап 2. Далі, температуру знизити до 85 градусів, а в форму для запікання або деко налити з півлітра води. Продовжувати термообробку в такому режимі, поки температура в центрі шматка не досягне 70 градусів.

Готову шинку перед вживанням охолодити.

Відмінна альтернатива магазинної ковбаси. Бутерброди з такої домашньої шинкою смачні вийшли.

Є секрет! Що додати у квасолю, щоб швидше зварилася

субота, 22 лютий 2025, 11:13

Багато господарок відмовляються готувати квасолю з тієї причини, що її потрібно попередньо замочувати, передають Патріоти України. Найчастіше процедуру потрібно проводити у нічний час. Вважається, що якщо квасолю забули замочити, то від планів доведеть...

Що робити, якщо оселедець дуже солоний - секрет досвідчених господинь

субота, 22 лютий 2025, 10:12

Навіть якщо оселедець надто солоний на смак, то це не привід відмовлятися від страви, передають Патріоти України. Господині знають, що є кілька способів, як виправити ситуацію і зробити рибу менш солоною. Приємного і малосоленого смаку можна досягти вс...