Як приготувати шинку вдома. Тепер на магазинну навіть дивитися не захочете

У цій статті хотіли б поділитися з вами рецептом приготування домашньої шинки, зазначають Патріоти України.

Список необхідних інгредієнтів.

  • Шинка свина – 1 кг
  • Сіль нітритна – 10 гр
  • Сіль кухонна – 10 гр
  • Цукор – 1 гр

Нітритна сіль потрібна для поліпшення смаку і аромату, з нею м’ясні продукти набувають специфічний ковбасний смак.

А так же для збереження м’ясного кольору, без неї шинка буде схожа на шматок вареного сірого м’яса.

Ну і, як консервант, нітритна сіль запобігає розмноженню бактерій.

Купити нітритну сіль можна в спеціалізованих магазинах для ковбасників, або ж в інтернет-магазинах.

Шматок м’яса очистити від плівок і жиру.

Розчинити цукор, нітритну і поварену сіль у 100 мл холодної кип’яченої води.

Весь цей розсіл вкачати в шматок м’яса за допомогою звичайного медичного шприца.

Після сольових ін’єкцій, м’ясо обв’язати шпагатом. Дати трохи часу просолитися при кімнатній температурі. Двох годин буде досить.

Через 2 години майбутню шинку помістити на імпровізовану решітку з бамбукових паличок покладених на форму для запікання.

Хоча, можна так не морочитися. Підійде і решітка духовки, тільки під нею потрібно обов’язково поставити деко.

Термообробка складається з двох етапів.

Етап 1. Для початку, шинку потрібно обсушити. Робиться це в духовці, розігрітій до 100 градусів протягом однієї години.

Етап 2. Далі, температуру знизити до 85 градусів, а в форму для запікання або деко налити з півлітра води. Продовжувати термообробку в такому режимі, поки температура в центрі шматка не досягне 70 градусів.

Готову шинку перед вживанням охолодити.

Відмінна альтернатива магазинної ковбаси. Бутерброди з такої домашньої шинкою смачні вийшли.

А ви це знали? Що буде, якщо їсти банани щодня

середа, 29 жовтень 2025, 18:10

Банани - один із найпопулярніших фруктів у світі. Вони багаті на калій, магній, вітаміни та клітковину, що робить їх корисними для серця, шлунка та нервової системи. Але навіть у такому звичному продукті є свої нюанси, передають Патріоти України. Позит...

Чорний чи зелений чай - який корисніший для здоров’я

середа, 29 жовтень 2025, 17:08

Обидва види чаю походять з одного і того ж куща - Camellia sinensis, але різниця у способі обробки листя впливає на їхній склад і користь, передають Патріоти України. Зелений чай. Чорний чай. Висновок Якщо головна мета — антиоксидантний захист і легке...