Як приготувати шинку вдома. Тепер на магазинну навіть дивитися не захочете

У цій статті хотіли б поділитися з вами рецептом приготування домашньої шинки, зазначають Патріоти України.

Список необхідних інгредієнтів.

  • Шинка свина – 1 кг
  • Сіль нітритна – 10 гр
  • Сіль кухонна – 10 гр
  • Цукор – 1 гр

Нітритна сіль потрібна для поліпшення смаку і аромату, з нею м’ясні продукти набувають специфічний ковбасний смак.

А так же для збереження м’ясного кольору, без неї шинка буде схожа на шматок вареного сірого м’яса.

Ну і, як консервант, нітритна сіль запобігає розмноженню бактерій.

Купити нітритну сіль можна в спеціалізованих магазинах для ковбасників, або ж в інтернет-магазинах.

Шматок м’яса очистити від плівок і жиру.

Розчинити цукор, нітритну і поварену сіль у 100 мл холодної кип’яченої води.

Весь цей розсіл вкачати в шматок м’яса за допомогою звичайного медичного шприца.

Після сольових ін’єкцій, м’ясо обв’язати шпагатом. Дати трохи часу просолитися при кімнатній температурі. Двох годин буде досить.

Через 2 години майбутню шинку помістити на імпровізовану решітку з бамбукових паличок покладених на форму для запікання.

Хоча, можна так не морочитися. Підійде і решітка духовки, тільки під нею потрібно обов’язково поставити деко.

Термообробка складається з двох етапів.

Етап 1. Для початку, шинку потрібно обсушити. Робиться це в духовці, розігрітій до 100 градусів протягом однієї години.

Етап 2. Далі, температуру знизити до 85 градусів, а в форму для запікання або деко налити з півлітра води. Продовжувати термообробку в такому режимі, поки температура в центрі шматка не досягне 70 градусів.

Готову шинку перед вживанням охолодити.

Відмінна альтернатива магазинної ковбаси. Бутерброди з такої домашньої шинкою смачні вийшли.

Є секрет! Як відварити овочі для салатів, щоб вони вийшли м’якими і смачними

п’ятниця, 27 червень 2025, 13:08

Багато популярних салатів у своєму складі містять відварені овочі, яким відведено важливу роль у концепції страви. Тому необхідно якісно приготувати овочі, передають Патріоти України. Овочі повинні вийти смачними та м’якими. Якщо йдеться про буряки, то...

Чому кришиться домашня випічка: ТОП-5 помилок при замішуванні тіста

п’ятниця, 27 червень 2025, 11:10

Не так багато інгредієнтів потрібно для того, щоб замісити тісто для домашньої випічки, але на цьому етапі можна зробити одну або кілька помилок, через що булки, хліб або пироги будуть кришитися, передають Патріоти України. Зайві дріжджі ніколи не роби...