Список необхідних інгредієнтів.
- Шинка свина – 1 кг
- Сіль нітритна – 10 гр
- Сіль кухонна – 10 гр
- Цукор – 1 гр
Нітритна сіль потрібна для поліпшення смаку і аромату, з нею м’ясні продукти набувають специфічний ковбасний смак.
А так же для збереження м’ясного кольору, без неї шинка буде схожа на шматок вареного сірого м’яса.
Ну і, як консервант, нітритна сіль запобігає розмноженню бактерій.
Купити нітритну сіль можна в спеціалізованих магазинах для ковбасників, або ж в інтернет-магазинах.
Шматок м’яса очистити від плівок і жиру.
Розчинити цукор, нітритну і поварену сіль у 100 мл холодної кип’яченої води.
Весь цей розсіл вкачати в шматок м’яса за допомогою звичайного медичного шприца.
Після сольових ін’єкцій, м’ясо обв’язати шпагатом. Дати трохи часу просолитися при кімнатній температурі. Двох годин буде досить.
Через 2 години майбутню шинку помістити на імпровізовану решітку з бамбукових паличок покладених на форму для запікання.
Хоча, можна так не морочитися. Підійде і решітка духовки, тільки під нею потрібно обов’язково поставити деко.
Термообробка складається з двох етапів.
Етап 1. Для початку, шинку потрібно обсушити. Робиться це в духовці, розігрітій до 100 градусів протягом однієї години.
Етап 2. Далі, температуру знизити до 85 градусів, а в форму для запікання або деко налити з півлітра води. Продовжувати термообробку в такому режимі, поки температура в центрі шматка не досягне 70 градусів.
Готову шинку перед вживанням охолодити.
Відмінна альтернатива магазинної ковбаси. Бутерброди з такої домашньої шинкою смачні вийшли.