Навіщо під час варіння рису додавати оцет - кулінарна хитрість

Хтось скаже, що зварити рис – справа проста, а хтось страждає від того, що він постійно клейкий, рисинки розпадаються, а колір не білий, а сірий. Страва і на смак, і на вигляд не дуже приваблива, передають Патріоти України.

Подробиці

Досвідчені кулінари додають у рис під час варіння оцет близько 1 ч. л. на 1 л води. Можна обирати класичний або яблучний. Яблучний може надати страві характерного аромату та присмаку, тому він не всім смакує.

Одна чайна ложка оцту може закрити три проблеми.

  • Оцтова кислота відбілює зерна. При варінні з оцтом рисова каша виходить білою, зникає неприємний сірий відтінок.
  • Розсипчастість. Оцет не врятує від склеювання, якщо ви не промийте зерна перед варінням. Протер рис, який варився у підкисленій воді, гірше склеюються.
  • Цілісність зерна. Під час варіння в підкисленій воді зерна не так сильно розварюються.

Якщо оцту під рукою немає, його можна замінити лимонним соком у такій же кількості.

Що додати до фаршу, щоб приготувати смачну начинку для ідеальних пельменів

вівторок, 18 березень 2025, 0:12

Пельмені є одною з найулюбленіших страв серед людей різного віку: вони смачні і їхнє приготування не вимагає жодних складних навичок. Однак пельмені з магазину – їжа шкідлива та не завжди смачна. Мало хто знає, що входить до складу напівфабрикату, але ...

Не робіть помилок! ТОП-15 продуктів, які не варто їсти під час хвороби

понеділок, 17 березень 2025, 23:45

Коли ви хворі, важливо не лише правильно лікувати симптоми, але й дбати про своє харчування. Те, що ви їсте, може значно вплинути на швидкість вашого одужання та ефективність боротьби з хворобою, передають Патріоти України. Деякі продукти можуть погірш...