Навіщо під час варіння рису додавати оцет - кулінарна хитрість

Хтось скаже, що зварити рис – справа проста, а хтось страждає від того, що він постійно клейкий, рисинки розпадаються, а колір не білий, а сірий. Страва і на смак, і на вигляд не дуже приваблива, передають Патріоти України.

Подробиці

Досвідчені кулінари додають у рис під час варіння оцет близько 1 ч. л. на 1 л води. Можна обирати класичний або яблучний. Яблучний може надати страві характерного аромату та присмаку, тому він не всім смакує.

Одна чайна ложка оцту може закрити три проблеми.

  • Оцтова кислота відбілює зерна. При варінні з оцтом рисова каша виходить білою, зникає неприємний сірий відтінок.
  • Розсипчастість. Оцет не врятує від склеювання, якщо ви не промийте зерна перед варінням. Протер рис, який варився у підкисленій воді, гірше склеюються.
  • Цілісність зерна. Під час варіння в підкисленій воді зерна не так сильно розварюються.

Якщо оцту під рукою немає, його можна замінити лимонним соком у такій же кількості.

Це така смакота! Намазка із сала з зеленню - швидкий рецепт закуски

середа, 19 листопад 2025, 6:42

Сало - це ситно і смачно. А скільки всього цікавого можна приготувати на його основі. Намазка на хліб — улюблена закуска в багатьох сім'ях. Це швидко та зручно. А головне - ситно. Коли дуже хочеться їсти, зробиш такий бутерброд - і готово, передають Па...

Варто знати! Вчені з’ясували, коли найкращий час пити каву для здоров’я серця

вівторок, 18 листопад 2025, 18:11

Дослідники з Тулейнського університету опитали понад 40 000 людей і встановили, що час споживання кави має значення для здоров’я серця, передають Патріоти України. Рекомендації дослідників:. Це обсерваційне дослідження, тож воно не доводить причинно-на...