Соковиті та ніжні котлети – мрія будь-якої господині. Проте іноді навіть ретельно підібрані інгредієнти можуть зіпсувати страву, зробивши її жорсткою та сухою. Деякі продукти, які вважаються традиційними для приготування котлет, насправді лише погіршують їхню текстуру, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, краще не додавати у фарш. Два найпоширеніші інгредієнти можуть зробити котлети гумовими, а їхня структура стане щільною та неприємною.
Яйця – не обов’язковий компонент
Багато хто додає яйця до фаршу для зв’язування інгредієнтів, вважаючи, що це допоможе котлетам зберегти форму. Насправді ж білок, який міститься в яйцях, під час термічної обробки створює щільну структуру, що робить котлети жорсткими. Якщо у фарші є вимочений білий хліб, він чудово виконує функцію зв’язуючого елемента, і яйця стають зайвими. Достатньо просто добре вимішати та відбити фарш, щоб він тримав форму під час смаження.
Молоко та білий хліб – не найкраще поєднання
Ще один популярний спосіб зробити котлети м’якими – замочити білий хліб у молоці. Однак ця звичка може мати зворотний ефект. Поєднання молочних і м’ясних білків призводить до того, що котлети стають сухими та пружними. Натомість рекомендується замочувати хліб у воді – це допоможе зберегти вологу в котлетах і зробить їх ніжнішими.
Щоб приготувати смачні, соковиті котлети, важливо правильно підбирати інгредієнти. Уникаючи зайвих добавок, можна отримати ідеальний результат – м’які та ароматні котлети, які сподобаються всій родині.
Чорна кава - це улюблений напій для багатьох, але не кожному до вподоби його гіркота. Якщо ви хочете покращити смак чорної кави, не збільшуючи кількість калорій, є один несподіваний інгредієнт, який може змінити все, передають Патріоти України. За слов...
Грецькі горіхи давно відомі своєю користю для серцево-судинної системи. Однак нові дослідження підтвердили, що вони також здатні підтримувати здоров'я кишечника - і ці два аспекти можуть бути тісно пов'язані між собою, передають Патріоти України. Дослі...