Смак буде бомбічним! Секрети приготування найсмачнішої домашньої ковбаси, перед якою не встоїть ніхто

Смачна та ароматна домашня ковбаска є незамінною стравою на Різдво, Великдень чи Трійцю. Кожна господиня має власну техніку приготування домашньої ковбаси. Проте її смак можна значно покращити, якщо знати декілька простих секретів приготування, передають Патріоти України.

Яке м'ясо підходить для домашньої ковбаси

Традиційна домашня ковбаса готується зі свинини. Найкращим варіантом буде ошийок, лопатка або задня частина. Якщо ви віддаєте перевагу яловичині, то до ковбаси потрібно додавати більше сала, аби вона не вийшла сухою. Зауважте, що м'ясо на домашню ковбасу потрібно подрібнювати ножем, а не м'ясорубкою. За допомогою цього секрету смак страви буде просто неймовірним. Тому важливо не полінуватися і дрібно нарізати м'ясо.

Скільки солі потрібно на 1 кг фаршу для ковбаси

На 1 кілограм фаршу потрібно 25 грамів солі. Це майже одна столова ложка. Щоб не прогадати із сіллю та спеціями, можна взяти шматочок фаршу і просмажити його, а потім спробувати на смак.

Які спеції можна додати в домашню ковбасу

Смак домашньої ковбаси буде просто феєричним, якщо додати до неї суміш перців, коріандр, майоран, чебрець, мускатний горіх, кмин, імбир, розмарин та базилік. Справжні гурмани також додають до ковбаски найдорожчу спецію у світі – шафран. Не варто забувати також про свіжий дрібно нарізаний часник, який доповнює смак страви. Окрім того, деякі господині додають до ковбаси 2-3 столові ложки хорошого коньяку. Він робить домашню ковбасу дуже ароматною.

Що можна використовувати як оболонку для ковбаси

Для того, щоб приготувати смачну, ароматну та соковиту ковбасу, не обов'язково використовувати лише натуральну оболонку. Як відомо, свинячі, яловичі чи баранячі кишки потребують ретельної обробки. Їх потрібно декілька раз промивати, а потім замочувати у суміші оцту та води. Щоб не витрачати зайвий час на підготовку кишок, можна використати штучні оболонки. Серед різноманіття штучних оболонок розрізняють колагенову, целюлозну, фіброузну та поліамідну оболонку. Серед штучних оболонок їстівною є лише одна – колагенова.

Чи потрібно проколювати домашню ковбасу

Якщо ви вирішили готувати ковбасу із натуральної оболонки, то її обов'язково потрібно проколювати за допомогою голки чи зубочистки. У такому випадку ви випустите все повітря і під час смаження чи запікання оболонка залишиться цілою. Ковбасу потрібно проколювати з інтервалом у 4-5 см.

Як правильно робити домашню ковбасу

Коли всі нюанси щодо приготування ковбаси відомі, можемо приступати до безпосереднього приготування домашньої ковбаси.

  • Промиваємо м'ясо, зрізаємо усі жилки та дрібно нарізаємо його. Нарізаємо також сало та додаємо до м'яса. Співвідношення сала і м'яса має бути приблизно 1:6. Додаємо сіль, спеції та прянощі, а також часник. Не забуваємо про коньяк.
  • Тепер фарш потрібно поставити у холодильник на 1-2 години. Краще за все буде залишити його у холодильнику на ніч. У такому випадку м'ясо гарно промаринується і страва стане дуже смачною.
  • На цьому етапі приступаємо до набивання ковбаси фаршем. Зауважте, що оболонку потрібно наповнювати фаршем не дуже щільно, оскільки вона може тріснути.
  • Тепер обколюємо ковбасу голкою чи зубочисткою та проварюємо її упродовж 5 хвилин у підсоленій воді. Тільки після цього можемо обсмажувати чи запікати нашу ковбасу.
  • Приблизно через 40-60 хвилин ви побачите як домашня ковбаска стала золотистою, рум'яною та соковитою. Це означає, що наша страва готова. Смачного!
Джерело: Главред

Господиням на замітку! Що не можна класти до великодного кошика, а що потрібно освятити

субота, 20 квітень 2024, 12:30

Що потрібно покласти у святковий кошик, аби освятити на Великдень, передають Патріоти України. Головне церковне свято — Світле Христове Воскресіння — 2024 року християни Східного обряду будуть святкувати 5 травня. З нагоди свята, напередодні у Велику ...

Це варто знати! ТОП-5 продуктів, які не можна розігрівати в мікрохвильовій печі

субота, 20 квітень 2024, 12:15

Добре, якщо на кухні є мікрохвильова піч. За допомогою цього пристрою можна швидко розігріти їжу, що остигнула. Однак відправляти в мікрохвильову піч можна далеко не всі продукти харчування, передають Патріоти України. На жаль, мало хто з кулінарів зн...