Смачна та ароматна домашня ковбаска є незамінною стравою на Різдво, Великдень чи Трійцю. Кожна господиня має власну техніку приготування домашньої ковбаси. Проте її смак можна значно покращити, якщо знати декілька простих секретів приготування, передають Патріоти України.
Традиційна домашня ковбаса готується зі свинини. Найкращим варіантом буде ошийок, лопатка або задня частина. Якщо ви віддаєте перевагу яловичині, то до ковбаси потрібно додавати більше сала, аби вона не вийшла сухою. Зауважте, що м'ясо на домашню ковбасу потрібно подрібнювати ножем, а не м'ясорубкою. За допомогою цього секрету смак страви буде просто неймовірним. Тому важливо не полінуватися і дрібно нарізати м'ясо.
На 1 кілограм фаршу потрібно 25 грамів солі. Це майже одна столова ложка. Щоб не прогадати із сіллю та спеціями, можна взяти шматочок фаршу і просмажити його, а потім спробувати на смак.
Смак домашньої ковбаси буде просто феєричним, якщо додати до неї суміш перців, коріандр, майоран, чебрець, мускатний горіх, кмин, імбир, розмарин та базилік. Справжні гурмани також додають до ковбаски найдорожчу спецію у світі – шафран. Не варто забувати також про свіжий дрібно нарізаний часник, який доповнює смак страви. Окрім того, деякі господині додають до ковбаси 2-3 столові ложки хорошого коньяку. Він робить домашню ковбасу дуже ароматною.
Для того, щоб приготувати смачну, ароматну та соковиту ковбасу, не обов'язково використовувати лише натуральну оболонку. Як відомо, свинячі, яловичі чи баранячі кишки потребують ретельної обробки. Їх потрібно декілька раз промивати, а потім замочувати у суміші оцту та води. Щоб не витрачати зайвий час на підготовку кишок, можна використати штучні оболонки. Серед різноманіття штучних оболонок розрізняють колагенову, целюлозну, фіброузну та поліамідну оболонку. Серед штучних оболонок їстівною є лише одна – колагенова.
Якщо ви вирішили готувати ковбасу із натуральної оболонки, то її обов'язково потрібно проколювати за допомогою голки чи зубочистки. У такому випадку ви випустите все повітря і під час смаження чи запікання оболонка залишиться цілою. Ковбасу потрібно проколювати з інтервалом у 4-5 см.
Коли всі нюанси щодо приготування ковбаси відомі, можемо приступати до безпосереднього приготування домашньої ковбаси.
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...