А як же скрепи? Кадиров знайшов "любов та гроші" поза "обіймами Путіна", - Бєлковський

Глава Чечні вирішив, що у Росії грошей становиться менше, тому знайшов для себе ще одне джерело фінансування.

Станіслав Бєлковський. Фото: iPress.ua.

Глава Чечні Рамзан Кадиров давно переріс статус регіонального політика і вийшов на федеральний рівень впливу. Про це російський політолог Станіслав Бєлковський заявив 12 вересня в Києві під час прямої лінії на "Гордон", передають Патріоти України.

"При этом он не претендует на власть в России, потому что страна важна ему как источник ресурсов, дойная корова", – пояснив політолог. За словами Бєлковського, останнім часом Кадиров "стал выходить на международную арену".

"Он установил достаточно тесные и доверительные отношения с правящей династией Саудовской Аравии и лично с принцом Аль-Валидом ибн Талалом, который недавно посетил Грозный. Его официальное состояние – $21 млрд, он – племянник нынешнего короля", – розповів експерт.

Бєлковський заявив, що через "випадковий збіг обставин" відразу після візиту принца в Чечню Кадиров "начал устраивать манифестации в поддержку гонимого в Мьянме мусульманского народа рохинджа".

"Причем Рамзан Ахматыч раздухарился настолько, что впервые позволил себе высказывания в духе: мол, "если Россия не будет защищать народ рохинджа, тогда я не разделяю позицию России". Потом, правда, он дал задний ход и утверждал, что его неправильно поняли", – нагадав політолог.

Бєлковський стверджує, що російська влада за часів президента Володимира Путіна "не будет меньше любить Кадырова, но денег из-за санкций становится меньше". Тому глава Чечні, вважає експерт, "нашел новый источник финансирования – Саудовскую Аравию".

"Он теперь стоит на двух финансовых ногах. В этом смысле он – уже не глава субъекта РФ, а международный деятель", – підкреслив Бєлковський. За прогнозами політолога, Путіну така ситуація не створить великих загроз, тому що Кадиров "продолжит изображать лояльность".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"В мене таке відчуття": Наступного тижня у Кабміні очікується парад відставок "за власним бажанням" – нардеп Железняк

субота, 20 квітень 2024, 14:52

Наступний тиждень буде пленарним (23-25/04) і …кадровим. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, передають Патріоти України. "Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок "за власним бажанням". Т...

Знищення Ка-27 окупантів над Кримом: Офіцер ЗСУ назвав імена "мінусованих" членів екіпажу (фото)

субота, 20 квітень 2024, 14:43

У результаті знищення над тимчасово окупованим росіянами Кримом ворожого корабельного багатофункціонального вертольота Ка-27 ліквідовано чотирьох членів екіпажу. Знищено, зокрема, командира екіпажу Азіза Шаяхметова. Про це повідомив у Telegram "Штірліц...