Казка про "Малоросію": У Росії назвали причину хайпу від Суркова

Напередодні чергового засідання у Мінську Тристоронньої контактної групи Кремлю терміново знадобилося інформаційне вкидування.

Терорист Захарченко оголосив про створення нової держави під назвою "Малоросія". Фото: УНІАН.Заява ватажка "ДНР" про нібито створення якоїсь міфічної "Малоросії" була зроблена лише з однією метою - щоб відволікти увагу від реальності, зокрема, від "мінського процесу". Про це в своєму блозі на сайті "Собеседник" написав російський політолог Станіслав Бєлковський, передають Патріоти України.

За його словами, причину появи ідеї "Малоросії" озвучив помічник президента РФ, якого називають куратором "ДНР" і "ЛНР" Владислав Сурков.

"Він чітко пояснив: треба було створити хайп. Знаєте, що таке хайп? Я теж до недавніх часів не знав. А нині розумію, що це - типу цунамі уваги до якоїсь теми або проблеми", - зазначає Бєлковський, звертаючи увагу на те, що свою заяву Захарченко зробив за день до 19 липня - дня чергового засідання у Мінську Тристоронньої контактної групи.

При цьому політолог констатує, що "Мінськ-2" не виконується і виконаний бути не може "на глибоко концептуальному рівні".

"Росія ніколи не усунеться від військової участі в долі території, офіційно іменується ОРДЛО. І не передасть Україні контроль над державним кордоном у цих місцях. У свою чергу, Україна фізико-органічно не може надати ОРДЛО особливий конституційний статус і провести в непідконтрольних "ДНР- ЛНР" вибори за своїми законами. Сьогодні вже ясно, що сакральні угоди були фейком спочатку", - пише Бєлковський.

На його думку, насправді ж, ситуація в ОРДЛО давно прийняла форму довгого замороженого конфлікту.

"Але щоб відвернути увагу від реальності і повернутися у бурю солодких мрій про неможливе, треба генерувати хайп. А в основі хайпа повинен лежати фейк. Він там і лежить. Малоросія - типова fake news, як назвав би її президент США Трамп. Треба ж було щось обговорювати в мінському залі 19 липня", - резюмував Бєлковський.

Нагадаємо, нещодавно глава самопроголошеної "ДНР" Олександр Захарченко оголосив про створення нової федеративної держави під назвою Малоросія, до складу якої, за його словами, увійдуть всі області нинішньої України.

"Нова держава буде називатися Малоросія, так як сама назва Україна дискредитувала себе", - заявив Захарченко.

Столицею Малоросії, за його словами, обрано Донецьк, в той час як Київ стане її історико-культурним центром.

Терористи "ДНР" повідомили подробиці своєї ініціативи зі створення "Держави Малоросія" на окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

"Ініціативу" терористів прокоментували і в нелегітимній Держдумі.

З цього приводу висловився і президент України Петро Порошенко.

Тим часом в так званій "ЛНР" відхрестилися від участі в проекті "Малоросія".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗСУ поспішають використовувати ATACMS, поки росіяни не адаптувалися – Newsweek

субота, 4 травень 2024, 20:43

Російська армія за час війни, розв'язаної РФ в Україні, продемонструвала вміння адаптуватися до нової зброї, яка з'являється у розпорядженні ЗСУ. Ймовірно, війська РФ вже розпочали цикл адаптації до застосування американських далекобійних балістичних р...

Подробиць поки що не розповідає: Трамп виношує "мирний план" для України - ЗМІ

субота, 4 травень 2024, 20:14

Кандидат від Республіканської партії на виборах президента США Дональд Трамп розробив детальний план мирного завершення війни в Україні. Однак, до виборів його розголошувати не будуть. Про це повідомляє The Telergaph із посиланням на джерело, близьке д...