Порозумінню мова ультиматумів ніколи не сприятиме, або чому Україна відчинила ворота в ЄС не у Польщі (фото)

Офіційна Варшава стрімко втрачає можливості soft power в Україні, вважає Олександр Зінченко.

Ілюстрація:kp.ua

"Приїжджає Порошенко до Варшави. Зустрівся з таким собі паном К. Пан К. не має жодного мандату окрім звичайного депутатського. Але є більш впливовим, ніж пан Д. і пані Ш. А з такими треба говорити." Про це пише у своєму Fаcebook Oleksandr Zinchenko, передають Патріоти України, продовжуючи:

Порошенко злегка офігіває, але мовчить. В Україні нема жодних культів (ані Бандери, ані інших). Тому слова пана К. звучать як недоречний ультиматум. (Адвокати часто говорять із клієнтами мовою ультиматумів?) Ясно, що таке зверхнє ставлення до партнерів є не дуже ок, а розголошення конфіденційних розмов не веде до зростання довіри. Проте польська суспільна думка цього не зауважує.

Ясно, що порозумінню мова ультиматумів ніколи не сприятиме. Ясно, що ризики в ситуації, коли "адвокат" вирішив попрокурорити - вимагають якоїсь компенсації. Ясно, що офіційна Варшава стрімко втрачає можливості soft power в Україні.

І тут з'ясовується, що в України є кордони із іншими країнами ЄС. І чути обурені голоси з-над Вісли: а чому ж не до нас ворота в ЄС відкривалися?! БО!

Бо щось змінилося.

У той самий день, коли Порошенко обіймався з словацьким колегою на кордоні в Ужгороді, у Перемишлю відбувалася хода пам'яті вояків УНР, які боронили польську незалежність у 1920 як союзники Пілсудського (і ціною втрати незалежності української, в тому числі завдяки зраді польських союзників). Так от ця хода як мирна у Польщі сьогодні можлива тільки під охороною автоматників.

Іще раз. Хода на честь українських вояків, які загинули в обороні польської незалежності потребує збройного захисту поліції. Хтось над Віслою відчуває абсурд цієї ситуації? Спеціальні вітання пану К!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...