Схема на мільйон: У Харкові помічника судді спіймали на грандіозній махінації

​Харківський суд обрав міри запобіжного заходу трьом підозрюваним у відповідній справі.

Як передають Патріоти України, про це йдеться в ухвалах Київського райсуду Харкові від 4 вересня.

Суд розглянув клопотання слідчого Управління СБ України в Харківській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно фігурантів справи, зокрема, помічника судді Московського районного суду Харкова. Чоловіка підозрюють у скоєнні злочину за с. 15, ч. 2 ст. 210 Кримінального кодексу (закінчений замах на контрабанду).

На обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що в період з 2 серпня по 2 вересня помічник судді, діючи як організатор, за попередньою змовою з двома громадянами намагався перемістити через митний кордон України з приховуванням від митного контролю сильнодіючі лікарські засоби.

Вивчивши аргументи сторін, суд задовольнив клопотання слідчого та обрав помічнику судді міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 днів – до 30 жовтня 2017 року. Суд також визначив підозрюваному заставу в розмірі 400 тис. грн.

Другому підозрюваному у цій справі – інспектору комунального підприємства "МК поводження з відходами" – суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю вийти під заставу у 128 тис. грн. Третьому підозрюваному – приватному підприємцю з Харкова – суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю вийти під заставу у 128 тис. грн.

Як повідомлялось раніше, у Харківській області на початку вересня правоохоронці припинили діяльність угруповання контрабандистів сильнодіючих ліків. За відомостями СБУ, оперативники спецслужби встановили, що до складу угруповання входили кілька місцевих мешканців, серед яких колишній правоохоронець, а також діючий працівник одного з судів Харківської області.

Підозрювані замовляли сильнодіючі хімічні речовини для виробництва так званих "ліків" в одній із країн Східної Азії, звідки вони надсилалися в Україну поштою. За місцем проживання одного з учасників угруповання ділки організували лабораторію, в якій виготовляли контрафактні ін'єкційні препарати та пігулки під марками відомих іноземних виробників анаболічних стероїдів. За висновками експертів, вартість вилучених препаратів зі цінами "чорного ринку" складає майже 1 млн грн.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...