​Спецслужби України добре знають як знищити Захарченка та Плотницького

Технічно така задача цілком реальна. Та і розвідданих вистачає. От тільки вбивати цих двох немає особливого сенсу, це ж не Путін. До того ж про справжні стосунки цих «цариків» з Москвою і Києвом широкий загал може лише здогадуватися.

На тлі чергової істерії в російських ЗМІ, які щосили смакують подробиці нібито розкритого замаху на "лідера ДНР" Олександра Захарченко, виникає резонне питання – а чи є реальні можливості у держави Україна для фізичного знищення лідерів невизнаних республік, цитують оглядача depo.ua Патріоти України. Тим більше, що у світовій практиці боротьби з тероризмом таке рішення цілком успішно застосовується вже багато років. Тут варто згадати, наприклад, першого чеченського президента Джохара Дудаєва або лідерів ІДІЛ, які регулярно знищуються найрізноманітнішими способами в Іраку і Сирії. А вже про Ізраїль і говорити нема чого – методика відпрацьована до автоматизму.

Почнемо з першого пункту – можливості є. Технічно – цілком, адже те, що було на озброєнні російської армії 20 років тому, цілком собі є на озброєнні ЗСУ – я маю на увазі, наприклад, керовану ракету класу "повітря – поверхня", яка наводиться на сигнал мобільного телефону, якою був убитий Дудаєв.

Є й маса інших способів, які цілком собі випробувані російськими і західними спецслужбами – тут і отруйний порошок в конверті, і закладена міна, і снайпер з великокаліберною гвинтівкою. Врешті-решт, ніхто не заважає організувати засідку групи глибинної розвідки на досить безлюдній степовій дорозі на ту ж Савур-Могилу, куди Захарченко регулярно катається на різні заходи. А якщо згадати Ізраїль – то їх військові не зупиняються і перед ракетним ударом по лідерам терористів у досить людних місцях. А відстані на окупованій території не настільки великі, щоб не втрапити в стаціонарну ціль "Точкою-У" або "Смерчем".

Для всього цього, звичайно, потрібні "кроти", але і тут все зовсім не погано - агентури СБУ та ГУР на окупованих територіях цілком вистачає – треба хоча б трохи бути в курсі "армійської кухні", щоб розуміти масштаби роботи розвідників "за стрічкою". До речі, розуміють цей факт і приймають його як даність і самі бойовики – регулярно доводиться чути і читати в інтернеті стогони про те, що особисті дані зливаються в СБУ (а звідти на сайт "Миротворець") прямо зі штабів "армії Новоросії".

Однак, можна сміливо стверджувати, що до сьогодні в напрямку індивідуального терору українські спецслужби не працюють зовсім. Всі убиті польові командири (згадаймо хоча б Мозгового або Іщенко), які ритуально списуються на "українські ДРГ", є жертвами внутрішніх негараздів. До речі, цю тезу навряд чи варто розгортати в об'ємну статтю – всім розсудливим людям це зрозуміло.

І все з однієї простої причини – політичного сенсу вбивати того ж Захарченко просто немає. "Донецька Народна Республіка" - це просто ширма для російського впливу на Донбасі, і вбивство "лідера" не призведе до якихось результатів – куратори просто призначать іншого. Не є Захарченко і так би мовити "духовним" лідером опору - мало знайдеться людей, які до осені 2014 року могли передбачити зліт такої взагалі безликої людини, як Захарченко. Те ж саме стосується і його луганського "колеги" - Плотницького.

До речі, те, що за Захарченко персонально Україна полювання не веде, чудово розуміє і сам "батько республіки", інакше складно пояснити його появу, наприклад, у тільки що обстреляній українцями (за версією російських і "ДНРівских" ЗМІ) Оленівці. Адже те місце - пристріляне, за їх версією, і ніхто не заважав "підлим правосекам з "Айдару" кинути ще пару, або навіть пару десятків, мін. Але ні - Захарченко спокійно приїхав туди і роздавав інтерв'ю.

Хоча певні заходи безпеки той же Захарченко або Плотницький, звичайно, здійснюють – але бояться вони аж ніяк не українців, а скоріше когось із своїх спільників, з якими вони ділять відданий їм на розграбування регіон. При цьому чудово розуміючи, що для російських "спеців" проблеми прибрати їх (якщо така необхідність з'явиться) не буде.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

РФ нещадно б'є по Харкову й Одесі, тому що для Кремля харків'яни й одесити – це "зрадники", - Леонід Невзлін

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:00

"Постійні терористичні удари російських військ по українських містах – це частина стратегії, яку у Кремлі називають "створенням санітарної зони". Насправді це стратегія вигнання українців з тих територій, претензію на які Путін оголосив ще у своїй "кри...

Вічний Мамин День

четвер, 2 травень 2024, 23:56

Сокровенне. Вступ до великого ювілейного торжества: перша партія гостей фотографується на пам'ять... Зверніть увагу: ще одна партія людей, яке ось-ось сяде ювілейного столу...(Перепрошую, друзі, ніяк не можу розвернути по горизонталі цю свытлину). . Юв...