За логікою путінського "застою": Портніков пояснив, чому кримські "братки" і далі управляють півостровом

У Росії роками журилися, що Крим не розвивається, розкрадається, знищується – і в результаті залишили наглядати за півостровом саме тих людей, які його не розвивали, грабували, нищили.

Кремлівські маріонетки в Криму - Аксьонов і Константинов. Фото:avdet.org

"Українці стежать за антикорупційною боротьбою власної влади з цілком зрозумілою недовірою. І, разом з тим, звинувачення висуваються, підозрювані затримуються, справи заслуховуються – і це тільки частина процесу, який можна охарактеризувати як зміну еліт." Про це пише на сайті Крим.Реалії журналіст Віталій Портніков, передають Патріоти України, продовжуючи:

Вже після Майдану 2013-2014 років велика частина традиційної еліти або зникла, або опинилася в тіні. Поза всяким сумнівом, після наступних парламентських і місцевих виборів оновлення продовжиться – утриматися у владі в період змін, кризи і запиту на боротьбу з корупцією дуже нелегко.

На цьому тлі особливо цікавий вигляд має єдиний український регіон, включений до складу чужої держави – Крим. Ось вже де збереглася справжня елітна стабільність. Я б навіть сказав, що Крим сьогодні стабільніший, аніж був за Януковича – "макіївські", що розділили з кримськими кримінальними кланами керівництво півостровом, витіснені своїми більш щасливими конкурентами, і керівництво Криму стало таким, яким воно було до впровадження соратників президента-втікача.

Останнє, що Янукович – не президент – зробив для Криму – вже окупованого – допоміг замінити "донецького" прем'єра півострова на місцевого "братка".

На перший погляд, це може здаватися дивним. У Росії роками журилися, що Крим не розвивається, розкрадається, знищується – і в результаті залишили наглядати за півостровом саме тих людей, які його не розвивали, грабували, нищили. Але такий підхід цілком відповідає логіці путінського "застою" – благодатного періоду для номенклатури, яка присмокталася до місць годування мертвою хваткою.

Звісно, це не брежнєвський "застій", а чекістський, що час від часу переривався "посадками" то одного, то іншого переможеного конкурентами номенклатурника. І водночас сама еліта – еліта взагалі – може бути впевнена, що її становище непорушне, допоки в Кремлі Путін.

На цю еліту працюють спецслужби, пропаганда, власне сама держава. Кримські "братки" просто вдало вписалися в путінську вертикаль, і в Кремлі просто не розуміють, навіщо – і головне, на кого – їх міняти. Адже солідні – і віддані люди. Тому нехай крадуть.

Процес українських змін переживе ще чимало злетів і падінь, успіхів і криз. Але головне – він неминуче триватиме. А кримська влада так і застигне, як муха в російському бурштині...

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни готують наступ на кількох напрямках: Військовий експерт назвав дату "Х"

четвер, 18 квітень 2024, 21:45

Російські окупанти готують новий наступ у 2024 році, проте він проходитиме у другій половині року, після "інавгурації" Путіна. Про це в ефірі "Апостроф TV" заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, передають Па...

Вперше в Україні: В Одесі засвітився екстремальний спорткар Maserati (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 21:33

В Одесі нещодавно помітили унікальне авто італійського бренду. Вулицями Одеси проїхала Maserati Corse 2020 – автомобіль з нової ери Мазераті, ціна якого може стартувати від 220 000$. Про це повідомляє topgir, передають Патріоти України. Зауважується, щ...