Форум у Давосі 2017 року: Подробиці та особливості

Предметом дискусій Давоського форуму є найбільш важливі світові проблеми економіки, політики, охорони здоров’я та навколишнього середовища.

Форум у Давосі. Фото: "Факти"

Всесвітній економічний форум – це щорічний саміт, на який запрошуються політичні лідери, керівники міжнародних компаній, провідні журналісти і економісти з усього світу. Цього року відбудеться вже 47-а за рахунком зустріч. Форум традиційно проходить у швейцарському місті Давос – відомому гірськолижному курорті. Факти ICTV пояснюють все, що вам потрібно знати про економічний форум Давос-2017. Теми дискусій, учасники, український ланч на всесвітньому економічному саміті. Видання цитують Патріоти України.

Коли відбудеться форум?

Цього року саміт у Давосі буде проходити з 17 по 20 січня.

Теми обговорення

Предметом дискусій Давоського форуму є найбільш важливі світові проблеми економіки, політики, охорони здоров’я та навколишнього середовища.

В рамках саміту в Давосі проводяться семінари, круглі столи, а також зустрічі чільників держав.

Головні теми Давосу-2017: четверта індустріальна революція, проблеми ринкового капіталізму, відновлення економічного зростання, масова міграція і тероризм.

Сьогодні, 17 січня, на форумі в Давосі обговорюватимуть наступні теми:

  • Майбутнє великого бізнесу;
  • Вплив жінок на 4-у індустріальну революцію;
  • Діджитал економіка;
  • Майбутнє енергетики;
  • Нові дослідження в галузі генетики;
  • Процентна ставка і монетарна політика;
  • Боротьба з корупцією;
  • Тероризм в цифровому світі

Важливість форуму

За результатами зустрічей у Давосі не ухвалюються резолюціїабо інші документи.

Проте форум надає можливість для лідерів держав і керівників міжнародних компаній зустрітись і обговорити в неформальній обстановці ключові для світової економіки питання. Форум також сприяє встановленню важливих ділових контактів.

Хто бере участь?

На форумі очікують делегації від 50 країн на чолі з лідерами держав і урядів. Беруть участь керівники провідних міжнародних корпорацій, а також впливові люди з усього світу.

Підтвердили свою участь у Давосі-2017 прем’єр-міністри Великої Британії Тереза Мей, Нідерландів Марк Рютте, Ірландії Енда Кенні, Швеції Стефан Левен, Люксембургу Ксавьєр Беттель, Бельгії Шарль Мішель, Хорватії Андрій Пленковіч.

Гостями Давоса стануть глава Міжнародного валютного фондуКрістін Лагард, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

Цього року саміт вперше відвідає делегація з Китаю. Вона буде представлена вищим політичним керівництвом на чолі з главою країни Сі Цзіньпіном.

Відвідують Давос і знаменитості. На економічному форумі вручають спеціальну нагороду Crystal Award за внесок у захист навколишнього середовища. У минулому році нагороду отримав актор Леонардо Ді Капріо за створеним ним фонд захисту тварин.

Хто не приїде в Давос

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо цього року не братимуть участі у Давоському форумі.

Пропустить саміт і адміністрація нового президента США Дональда Трампа. Скасував поїздку у Давос прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

Не приїде на форум і президент Росії Володимир Путін. Чільник Кремля тільки одного раз – в 2009-у відвідував Давос. Російську делегацію на Всесвітньому економічному форумі очолить Ігор Шувалов, перший заступник голови уряду Російської Федерації.

Українська делегація в Давосі

Україна на економічному форумі буде представлена найвищим політичним керівництвом на чолі з президентом Петром Порошенком.

Очікується, що президент проведе двосторонні зустрічі з чільниками ЄС та лідерами європейських держав. Основною темою переговорів стане запровадження безвізового режиму для України та поглиблення співробітництва між Україною та ЄС.

davos

Фото: Петро Порошенко демонструє світовій спільноті фрагмент корпуса автобуса, який потрапив під обстріл у Волновасі під час форуму у Давосі-2015.

Український ланч у Давосі

В рамках давоських зустрічей традиційно проводиться український ланч, який організовує Віктор Пінчук. Під час зустрічі обговорюються тенденції розвитку нашої країни.

Мета українського ланчу в Давосі – пропагувати Україну серед світової еліти та спонукати міжнародну спільноту до діалогу.

Спікерами попередніх років були: Карл Більдт, Александр Квасьнєвський, Броніслав Коморовський, Джордж Сорос, Домінік Стросс-Кан, Томас Фрідман.

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...