"Шкіра" не вбитого ведмедя: "Газпром" вже підрахував прибутки від "Північного потоку-2"

Як відомо, даний проект передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Ілюстрація:tert.amЕкономічний ефект від проекту "Північний потік 2" на вільний грошовий потік і EBITDA "Газпрому" може істотно перевищити 1 мільярд доларів на рік. Про це заявив заступник голови правління концерну Андрій Круглов на зустрічі з інвесторами в Нью-Йорку, повідомляють Патріоти України з посиланням на російське агентство Интерфакс.

Аналогічний ефект, але меншого масштабу, російський монополіст очікує отримати і від проекту "Турецький потік". Круглов нагадав, що вартість транспортування тих же обсягів газу через Україну становить понад 1,5 млрд доларів на рік.

Він пояснив, що в умовах повної консолідації трубопровідного проекту в звітності Газпрому в витратних статтях звітності буде відображатися не повний тариф, що стягується, а тільки набагато нижчі операційні витрати.

Інвестиційна компонента в складі тарифу заміниться негрошовою статтею витрат - амортизацією.

"З точки зору формування показників EBITDA і вільного грошового потоку інвестиційна компонента стане дорівнювати нулю. Забезпечує формування прибутку компонента стане дорівнювати нулю. Різниця в повному обсязі піде на збільшення ключових фінансових показників і грошового потоку Газпрому", - пояснив Круглов.

Як відомо, проект "Північний потік-2" передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини обсягів газу в ЄС.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...