"Кібер-халіфатом" ІД керують із Кремля": Німецькі спецслужби зробили гучну заяву

Підозри виникли ще в квітні 2015 року, коли комп'ютерні фахівці ІД протягом багатьох днів блокували телеканал TV Monde і використовували його сайт для погроз на адресу французів.

Хакери "ІД" насправді можуть бути росіянами. Ілюстрація: ТСН.

Так званий "кібер-халіфат" джихадистського угруповання "Ісламська держава" (ІД), можливо, є російським винаходом. Німецькі експерти в сфері безпеки вважають, що ІД поки не в змозі проводити складні шпигунські і саботажні атаки в інтернеті, повідомляє онлайн-видання журналу Der Spiegel в суботу, 18 червня. Новину передають Патріоти України.

За даними видання, багато що вказує на те, що атаки, приписувані "кібер-халіфату", насправді здійснювалися хакерами Кремля. Такі підозри виникли ще в квітні 2015 року, коли комп'ютерні фахівці ІД протягом багатьох днів блокували телеканал TV Monde і використовували його сайт для погроз на адресу французів.

Тому, в світлі нової інформації, цілком імовірно, що атаки "кібер-халіфату" на центральне командування збройних сил США в 2015 році, а також на Держдепартамент США і саудівські силові відомства на початку 2016 року насправді були здійснені за дорученням Кремля, зазначає Spiegel Online. Видання, посилаючись на німецькі силові структури, вважає, що під керівництвом російських спецслужб ФСБ, ГРУ і СВР нині працює понад 4 тисячі кібер-агентів. Це можна порівняти з відповідним персоналом Сполучених Штатів, які оголосили, що до 2018 року мають намір збільшити його до більш ніж 6 тисяч фахівців.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...