Наші дівчатка - розумніше!: Українські школярки обійшли росіянок і втретє виграли математичну олімпіаду

В олімпіаді брали участь 44 країни. З кожної країни чотири учасниці.

Українські школярки зайняли перше місце на олімпіаді. Фото: fakty.ictv.ua.

Україна вже утретє перемогла на Європейській математичній олімпіаді серед дівчат. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на fakty.ictv.ua.

Команда школярок з Києва та Харкова обігнала Росію на 1 бал та посіла перше місце. Про це повідомив доктор фізико-математичних наук, професор кафедри обчислювальної математики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Богдан Рубльов.

У команду українських школярок, які цьогоріч здобули перше місце входили:

  • Оля Шевченко (11 клас, Харків, гімназія №45);
  • Аліна Гарбузова (10 клас, Харків, фізико-математичний ліцей № 27);
  • Аліна Ян (11 клас, фізико-математичний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка);
  • Юлія Здановська (11 клас, фізико-математичний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка).

Поїздка української команди на це змагання відбулася за сприяння Президентського фонду Леоніда Кучми Україна. Під час олімпіади команди вирішували три математичні задачі за 4,5 години два дні поспіль.

В олімпіаді брали участь 44 країни. З кожної країни чотири учасниці. Їхні результати додавалися і таким чином визначалася країна-переможець. Європейська математична олімпіада серед дівчат – це математичне змагання серед школярок, яке вперше провели у 2012 році у Кембриджському університеті, Велика Британія.

Цьогоріч математичні змагання провели у місті Цюрих, Швейцарія. Конкурс проводиться ушосте. Україна перемагає втретє (перше місце на третій, четвертій та шостій олімпіадах). Керівники української команди – Юлія Кравченко, випускниця КНУ імені Тараса Шевченка та Андрій Анікушин, доцент кафедри обчислювальної математики КНУ імені Тараса Шевченка.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...