Нічого святого: Снайпери "ЛНР" стріляли по рятувальниках, поки ті гасили страшну пожежу

Серед місцевих мешканців ніхто не постраждав, житлові та господарські будівлі також вдалося захистити від вогню.
Пожежа на Луганщині. Фото: прес-центр штабу АТО.

До околиці села Новоолександрівка, що неподалік Попасної на Луганщині, з боку позицій бойовиків підійшла хвиля вогню від палаючої сухої трави та стала швидко поширюватися в напрямку житлових та господарських будівель населеного пункту. Про це інформують Патріоти України з посиланням на прес-центр штабу АТО.

В результаті зміни напрямку вітру пожежа охопила велику площу і під загрозою опинилося все село. Повідомляється, що черговий спостережної групи "Попасна" одразу доповів про пожежу до штабу української сторони СЦКК, проінформував місцеві управління ДСНС та Національної поліції України, представників СММ ОБСЄ.

"Спільними зусиллями було організовано встановлення режиму "Тиші", збір та виїзд групи для тушіння пожежі у складі екіпажу пожежного автомобіля та резервної мобільної групи спостережної групи "Попасна" української сторони СЦКК, до яких долучилися два патрульні екіпажі СММ ОБСЄ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час виконання робіт з гасіння пожежі в районі вулиць Польової, Садової, Гагаріна та Первомайської військовослужбовці спостережної групи української сторони СЦКК постійно супроводжували пожежний розрахунок та організовували співпрацю з місцевим населенням.

"Під час гасіння пожежі в районі вулиці Садової близько 13:00 з боку НЗФ ОРЛО було зафіксовано порушення режиму припинення вогню. Бойовики відкрили неприцільний вогонь з крупнокаліберних кулеметів, а їхні снайпери здійснили кілька пострілів в напрямку місця, де працював пожежний розрахунок та мобільна резервна група", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що остаточно впоратися з пожежею вдалося ближче до 18:00 години. Серед місцевих мешканців ніхто не постраждав, житлові та господарські будівлі також вдалося захистити від вогню.

"Збройні Сили України під час гасіння пожежі забезпечували неухильне дотримання режиму припинення вогню та самі допомагали рятувати мешканців Новоолександрівки та їхні оселі від стихії. Бойовики НЗФ ОРЛО в цей же час своїми обстрілами намагалися перешкодити приборканню пожежі та провокували ЗСУ на відкриття вогню у відповідь", - зазначили у штабі АТО.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...