Трагедія в одеському дитячому таборі: Фахівець розповів, що стало причиною пожежі (фото)

За словами інженера-електрика, адміністрація табору, будівельники і контролери з боку держави порушили всі можливі норми безпеки.

Пожежа у таборі "ВІкторія", Ілюстрація:Новое Время

Пожежа в дитячому оздоровчому таборі "Вікторія" сколихнула всю Україну і показала базову проблему держави - повна відсутність контролю тягне за собою локальні і загальнонаціональні кризи. Інженер Юрій Гераскін, використовуючи фотографії, викладені батьками постраждалих дітей і активістами переконливо показує, що адміністрація табору, будівельники і контролери з боку держави порушили всі можливі норми безпеки. Про це пише Хвиля, передають Патріоти України.

Найбільше впадають в очі порушення техніки безпеки:

1. Відповідно до ПВЕ (Правила влаштування електроустановок), прокладка проводів силової мережі допускається тільки в металевих трубах. На фото з аналогічного корпусу ми бачимо пластиковий і металевий гофрорукав.

2. Всі розподільні коробки - повинні бути тільки металеві, герметичні (а не пластикові як на фото)

3. На частині силового ланцюга (ймовірно освітлення) немає ПЗВ (пристрій захисного відключення), див.фото.

4. Провід найпростіший, ймовірно із заниженим перетином і ізоляцією.

5. Немає сплінкерної системи пожежогасіння. Це коли при спрацюванні розприскується вода під тиском.

За відповідальністюі - повинні відповісти проектувальники, які спроектували реконструкцію будинку, монтажники, які цю пургу змонтували, та технагляд який підписав акти на виконані роботи і виміри (загальний технагляд по об'єкту, пожежний інспектор). Також має сісти у в'язницю директор тієї лабораторії, який робив протоколи замірів параметрів електрообладнання - це прямий його обов'язок виявляти дефекти монтажу.

Трохи свого досвіду. За 15 років роботи по дерев'яних будинках - на 95% об'єктів бійка за економію грошей. Монтується дешево, бери все дешеве, "а ось ми в 3 рази дешевше своїми силами зробимо". Електрика, на жаль, помилок не прощає.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...