Вітчизняний ВПК готується до іспитів ракетної зброї, здатної вражати територію вірогідного противника аж до Челябінська, - Турчинов

Україна зміцнює свою оборону, не порушуючи жодного взятого на себе міжнародного зобов'язання.

Український ракетний комплекс. Фото: pozytyv.org.

Найближчим часом Україна планує проводити пробні запуски ракет повністю українського виробництва. Про це 4 березня, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, передають Патріоти України з посиланням на pozytyv.org.

«Наші вчені, конструктори та інженери забезпечили виробництво на наших українських підприємствах усіх необхідних компонентів, одержаних раніше в кооперації з РФ, що надає нам можливість не тільки на виставках показувати ракети, але і використовувати їх у бойовому застосуванні», — зазначив він.

Більш детальної інформації секретар РНБО не надав, проте повідомив, що при цьому Україна зміцнює свою оборону, не порушуючи жодного взятого на себе міжнародного зобов'язання. Швидше за все, Олександр Турчинов мав на увазі тактичні ракетні комплекси «Грім», «Коршун» і унікальну універсальну ракету «Сапсан» проти повітряних і наземних цілей, яку спроектувало КБ «Південне».

«Грім» створений для знищення наземних цілей на дистанції до 300-500 кілометрів, і повинен замінити застарілу «Точку-У». Практична дальність застосування ракети, без урахування «юридичних» обмежень, — 2000 км. Вона здатна долетіти, наприклад, до Челябінська, Єкатеринбурга, якщо пуск проведений з Харкова. Вага боєзаряду «Грому» 480 кілограм, як і у російського «Іскандера». Такі характеристики сприяють ураженню цілей на площі близько 10 квадратних кілометрів.

Напередодні в київському політехнічному інституті (КПІ) був підписаний меморандум про науково-технічне співробітництво між Міністерством оборони, держконцерном «Укроборонпром» і КПІ. Присутній на презентації нових проектів озброєння і безпілотних авіакомплексів Турчинов заявив, що кінцевою метою розробок має стати «новітня, могутня зброя, що захистить життя наших громадян».

«Зараз країна гостро має потребу у новій сучасній зброї, яка надійде на озброєння бійцям АТО для захисту України від сусідньої країни-агресора, зупинить російські війська і при необхідності їх знищить», — сказав Турчинов.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...