"За такі витівки касирам дають премії": Екс-охоронець магазину розповів, як не стати жертвою недобросовісних продавців

Найчастіше касири люблять "розводити" покупців у святкові дні, коли виникає метушня й увага людини розсіяна.

На касі варто бути уважними. Ілюстрація: kreditgogo.com.

Українським споживачам варто бути уважними не лише при виборі продуктів, а й під час їхньої оплати на касі. Про це розповів колишній охоронець одного із супермаркетів Вадим, передають Патріоти України із посиланням на "Високий замок".

За його словами, найчастіше касири люблять "розводити" покупців у святкові дні, коли виникає метушня й увага людини розсіяна. "У тій метушні нерідко трапляються випадки, коли касир замість, припустимо, трьох пляшок пива пробиває чотири чи п’ять. Рідко коли клієнти помічають обман, а якщо і звернуть увагу на "помилку", то касир завжди може вибачитися і списати на технічний збій", – розповів Вадим.

Він зазначив, що за такі витівки в деяких магазинах касирам дають премії. "Гроші за "зайві" продукти касир, за усього бажання, не може покласти у власну кишеню — все йде через касу. Чеки здаються в бухгалтерію, там і підраховують, скільки, наприклад, пляшок пива купили насправді, а скільки "на папері". Касир, який "помилився" найбільше, отримує найбільші "чайові". "Хороша мотивація для обрахунку, чи не так?" – запитав Вадим.

За словами колишнього охоронця, є ще одна популярна схема обману покупця. "Касир нібито випадково не пробиває одну одиницю купленого вами товару. Не помітивши цього, відходите від каси і потрапляєте в руки охорони. Контролер переглядає чек і "помічає" неоплачену, скажімо, шоколадку. Відтак вона вважається вкраденою. Охорона вас відводить у свою "комірчину" і пропонує залагодити конфлікт без міліції", – розповів він.

Вадим наголосив, якщо з вами сталася така ситуація, не треба йти у підсобні приміщення для вирішення питання з працівниками магазину. Краще викликати поліцію. Вона має право вимагати записи з камер спостереження, які зафіксують "неуважність" касира.

Варто бути уважними й при купівлі вагового товару. Зокрема, варто звертати увагу, чи на електронній вазі часом не лежить пакетик нібито з гігієнічною метою. "Його краєчок приклеєний тонким скотчем до корпуса ваги. Коли на вагу щось кладуть, пакетик натягується або його підтягує пальцем продавець, і вага дещо збільшується", – попередив Вадим.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...