Докази є: Нагородженого Порошенком полковника міліції Голубана звинуватили у сепаратизмі (фото, відео)

Сам Юрій Голубан стверджує, що зображення та відео є монтажем.

Юрій Голубан за трибуною Верховної Ради. Фото: 24 канал.

Полковник поліції Юрій Голубан, який виступав у Верховній Раді з заявою щодо сутички з нардепом Володимиром Парасюком у Слов'янську, і якого президент Петро Порошенко нагородив орденом, виявився сепаратистом. Про це на своїй сторінці у Facebook написав волонтер Роман Синіцин, передають Патріоти України.

Нещодавно представники "ДНР" виклали відео, на якому нібито Юрій Голубан (нинішній полковник української поліції, - ред.) стоїть в рядах терористів "ДНР".

Компрометуюче відео, зокрема, опублікував на своїй сторінці "Вконтакте" ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Ходаковський.

Це відео викликало величезний ажіотаж в соцмережі. Користувачі вимагають від влади розібратися в цій історії і дати чітке пояснення.

Проте сам Голубан стверджує, що зображення є монтажем.

"На відео людина, схожа на мене, думаю, може, це і я. Але це абсолютний монтаж. Думаю, відео взяли з одного з архівів. Я там у формі "Альфи" з бронежилетом "Альфи", а інші люди – без бронежилетів, в іншій формі. Відео могли взяти з будь-яких навчань, будь-яких занять, які ми щодня проводили в "Альфі" донецькій протягом шести років. Місце на відео мені незнайоме, люди незнайомі, годі й коментувати", – розповів Голубан.

Правоохоронець додав, що СБУ повинна перевірити зображення. Наразі ж поліцейському ніхто щодо цього не телефонував.

Додамо, що зараз Голубан перебуває в Маріуполі в лікарні після операції.

Журналісти вже звернулися за коментарем до радника міністра внутрішніх справ Іллі Ківи.

"Я вважаю, що подібна інформація вимагає детального розгляду. Думаю, що СБУ повинна вже найближчим часом винести свій офіційний вердикт. Тому що звинувачення досить серйозні, докази теж нібито присутні. Я думаю, що і сам Голубан повинен ініціювати подібні розслідування, щоб зняти з себе подібні звинувачення, якщо він вважає себе невинним. Серйозні звинувачення, серйозне питання, тому до нього потрібно таке ж відношення. Але я б поки утримався від розвішування ярликів ", - сказав він.

Зазначимо, що журналіст Юрій Бутусов заявив, що ГПУ при оперативному супроводі СБУ три тижні тому почала перевірку дій Голубана в травні 2014 року.

Бутусов уточнив, що треба було перевірити трафік і геолокацію телефону Голубана, дату квитка на виїзд з Донецька, показання свідків про виїзд і прибуття в Харків. Проте результати перевірки досі не оприлюднені.

- Сьогодні це вже абсолютно неприйнятно. Противник виклав відео, де людина, схожа на Голубана, перебуває поруч з одним з ватажків бойовиків Ходаковським, в формі, зі зброєю. Так, відео з'явилося через три тижні, і це теж викликає питання, але ж якби за ці три тижні були опубліковані матеріали офіційної перевірки, то питань би не виникло, – написав Бутусов.

Він закликав ГПУ або дати остаточну відповідь за результатами перевірки особи офіцера, або назвати найближчими днями, коли така відповідь буде опублікована.

Нагадаємо, 14 березня на блокпості біля Слов’янська стались сутички між правоохоронцями та командою народного депутата Володимира Парасюка.

Після зіткнення президент Петро Порошенко нагородив Юрія Голубана орденом "За заслуги" III ступеня.

У мережі з'явилися докази держзради командира донецького спецназу Голубана.


Не хотіли захищати рідну Україну - стали м'ясом для держави-агресора: Стало відомо, скільки шахтарів, що залишились в окупації росіяни забрали на війну

субота, 27 квітень 2024, 9:32

Щоб простимулювати гірників іти вбивати вільних українців, окупанти закрили майже всі шахти Донбасу, залишивши сім''ї аполітичних кротів без засобів існування. Російські загарбники мобілізували на тимчасово окупованій частині сходу України майже 60 про...

Ситуація складна: Україні доведеться тимчасово відходити на деяких ділянках фронту, - майор запасу

субота, 27 квітень 2024, 9:23

Цілком можливо, що на деяких ділянках фронту Україні доведеться тимчасово відступати. Таку думку в ефірі телеканалу "Київ24" висловив майор запасу, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, передають Патріоти України. "Чи зможемо ми повернут...