Голова Верховної Ради Парубій передав в ГПУ матеріали щодо підтримки сепаратизму Медведчуком

Андрій Парубій заявляє, що оскаржуватиме рішення Печерського райсуду, який зобов'язав його спростувати звинувачення на адресу екс-глави Адміністрації президента Віктора Медведчука.

Віктор Медведчук. Фото: Новое время.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що оскаржуватиме рішення Печерського райсуду, який зобов'язав його спростувати звинувачення на адресу екс-глави Адміністрації президента Віктора Медведчука у фінансуванні екстремістських груп на сході України. Про це Парубій повідомив "Українській правді" на прохання прокоментувати рішення суду, передають Патріоти України.

"Цей суд триває з 14 року, коли я публічно сказав, що Медведчук, на моє переконання, мав причетність до організації сепаратистів на сході України. Він подав до суду. Я виграв всі суди по всіх інстанціях. Він повторно подав до суду – тепер у Печерський і здобув на першому етапі це рішення", - сказав Парубій.

"Але без сумніву, я, мої юристи і адвокати, ми подамо апеляцію. В мене немає сумнівів, що апеляція буде виграна", - заявив Парубій.

Він також повідомив, що передав всі матеріали, які "свідчать про причетність Медведчука до антиукраїнських дій на Донбасі" передав Генеральній прокуратурі під час його допиту у справі Майдану.

"Я кілька тижнів тому передав. Генпрокуратура тепер вивчає ці матеріали", - сказав Парубій.

Він нагадав, що під час роботи секретарем в РНБО він прибув у Луганськ у перший день захоплення СБУ і там спілкувався з бойовиками напряму. "Саме від них я отримав цю інформацію", - уточнив він.

Парубій також уточнив, що за його інформацією, Медведчука вже викликали в ГПУ з цього приводу.

Росія тероризує Україну обстрілами та зібралася у великий наступ: Жданов пояснив, що задумали в Кремлі

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:27

Обстріли українських міст останнім часом почастішали. Російські пропагандисти знову закликають знищити Київ та Харків. А із настанням літа, як пише британське видання The Economist, зростає загроза нового масштабного наступу російських військ по всій л...

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...