Хіти тижня. Кирило захворів: У Росії назвали ймовірного наступника

Патріарх Кирило - не найвпливовіша особа в сьогоднішній ієрархії Російської православної церкви.

Путін може замінити Кирила кимось іншим? Ілюстрація: ТАСС.

Глава Російської православної церкви патріарх Кирило не є найвпливовішою особою в ієрархії РПЦ. Таку думку "Обозревателю" висловив російський журналіст, один із співзасновників Об'єднаного громадянського фронту, один з лідерів руху "Солідарність" Олександр Риклін, передають Патріоти України.

Відповідаючи на запитання про те, чи є в РПЦ можливий наступник патріарха Кирила, журналіст зауважив: "Мені здається, що патріарх Кирило - не найвпливовіша особа в сьогоднішній ієрархії Російської православної церкви. Думаю, що той же Тихон Шевкунов (єпископ Тихон Шевкунов, вікарій патріарха Кирила, якого називають "духівником Путіна". - Ред.) - набагато більш впливова фігура".

"Я не великий фахівець у цих справах і не дуже розумію всю цю їхню внутрішню ієрархію, розподіл ролей і ступінь їхнього впливу на ситуацію. Але я знаю, що є кілька духовних осіб, які безпосередньо зав'язані на особи цивільні. Всі ці люди названі", - додав він.

"Це означає, що в разі, якщо з патріархом Кирилом щось трапиться, зміна влади в РПЦ не стане катастрофою?" - запитали в журналіста. "Для мене - ні, я не православна людина. Але, думаю, і для країни теж", - запевнив Риклін.

Нагадаємо,Telegram-канал "Незигарь" повідомив про те, що патріарх Російської православної церкви Кирило має проблеми зі здоров'ям. "Мова йде про пневмонію, якою кілька днів тому перехворів Кирило. Розмови про погіршення здоров'я патріарха активізувалися в церковних колах з минулого року. Патріарх несподівано відміняв візит, змінював графік і "надовго зникав".

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...