Колишньому підлеглому Луценка "світить" більше 10 років - Холодницький

Керівник САП наголосив, що справа не є політичною помстою.

Дмитро Сус. Фото:Bihus.info

Екс-чиновник Генпрокуратури Дмитро Сус може опинитися за ґратами на термін більше 10 років. Таку заяву зробив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передають Патріоти України з посиланням на Inforesist.

Відповідаючи на питання журналістів про можливі санкції для Суса, Холодницький сказав:

"Це частина 5 статті 191. Оскільки там була сума близько 400 тисяч гривень, і це особливо тяжкий злочин - позбавлення волі більше 10 років".

Також він зазначив, що слідство тривало понад рік, і зараз вирішують питання про обрання запобіжного заходу. "Швидше за все - утримання під вартою з альтернативою внесення застави", - додав Холодницький.

Він пояснив, що Суса затримали в аеропорту "Бориспіль" тому, що у слідства з'явилася інформація про намір підозрюваного покинути Україну на невизначений термін.

"Це була оперативна інформація", - сказав керівник САП, не уточнивши, куди саме, за версією слідства збирався виїхати Сус. Крім того, він підкреслив, що справа не є політичною помстою.

"Підозра обгрунтована, на мою думку", - вважає Холодницький.

Як повідомлялося раніше, колишнього заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки - начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генпрокуратури України Дмитра Суса детективи НАБУ затримали в аеропорту "Бориспіль" 25 липня.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...