Може сісти на 12 років: Голову Рахункової палати обвинувачують у привласненні нерухомості

Підозрюваним та стороні захисту відкрито доступ до матеріалів кримінального провадження.

Голову Рахункової палати можуть посадити на 12 років за привласнення нерухомості. Фото:  ipress.ua.

Детективи НАБУ завершили досудове розслідування стосовно голови та члена Рахункової палати України. Підозрюваним та стороні захисту відкрито доступ до матеріалів кримінального провадження. Голові Рахункової палати Роману Магуті інкримінують злочин, передбачений ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 ("Зловживання владою або службовим становищем") Кримінального кодексу України. Про це повідомляє прес-служба НАБУ, передають Патріоти України.

Члена Рахункової палати – головного контролера – директора департаменту з питань АПК Марію Шулежко – підозрюють у скоєнні злочину за ч.4 ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.364, ч.5 ст.191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") КК України.

За версією слідства, у період з січня 2014 року по березень 2015 року голова Рахункової палати України, зловживаючи службовим становищем, діючи в інтересах головного контролера – директора департаменту з питань АПК Рахункової палати України, шляхом підготовки та підписання низки службових документів вчинив умисні дії, наслідком яких стало протиправне відчуження двокімнатної службової квартири в новобудові міста Києва у приватну власність її родича.

Цьому родичу повідомлено про підозру та, через ухилення від слідства, його оголошено в розшук.

У МЗС Швейцарії зробили гучну заяву щодо РФ

вівторок, 14 травень 2024, 19:52

Швейцарія не стала запрошувати Росію до участі у Саміті миру 15-16 червня, але залишається переконаною в тому, що РФ необхідно залучити до мирного процесу. Про це йдеться у відповіді Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії на запит ZN.UA,...

Поблизу Вовчанська окупант впритул застрелив місцевого жителя

вівторок, 14 травень 2024, 19:15

Російський окупант у вівторок, 14 травня, в районі Вовчанська Харківської області застрелив місцевого 46-річного жителя. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури у Facebook, передають Патріоти України. За даними слідства, у селі Ст...