Ми знаємо це: Меркель звинуватила Росію у порушенні ракетного договору

За словами лідера Німеччини, дана тема "зачіпає нас, як європейських членів НАТО, тому що йдеться про нашу безпеку".

Ангела Меркель. Фото: Рейтерс.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що відповідальність за провал Договору про ракети середньої та меншої дальності лежить перш за все на Москві, повідомляють Патріоти України.

"Ми знаємо, що Росія довгий час не виконувала умови цього договору", - сказала канцлер, додавши, що США заявили, що хочуть вийти з договору у зв'язку з цим.

За словами лідера Німеччини, дана тема "зачіпає нас, як європейських членів НАТО, тому що йдеться про нашу безпеку, і тепер йдеться про обговорення того, що ми далі робитимемо". Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп розірвав договір з РФ про ліквідацію ракет середньої і малої дальності. Але допустив повторне укладення договору з РФ і Китаєм.

США заявили, що Росія порушила договір, розробивши крилату ракету великої дальності Новатор 9M729. Заявлений радіус дії складає до 2600 км. Договір, підписаний між США і Радянським Союзом в 1987 році, передбачав заборону на виробництво і випробування балістичних і крилатих ракет наземного базування дальністю від 500 до 5500 км.

Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив, що перегляд ДРСМД вимагає переговорів всіх зацікавлених країн. У тому числі участі Північної Кореї і Китаю, які також виробляють ракети середнього радіусу дальності і крилаті ракети.

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...

Ворог не пройде: Прикордонники зупинили штурм окупантів у Харківській області (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:57

Українські прикордонники зупинили штурм російських військ в Харківській області, передають Патріоти України. "Влучними пострілами з 100-мм гармати прикордонники бригади "Сталевий кордон" зупинили штурм окупантів у Харківській області", - йдеться у пові...