Нові санкції США проти РФ включатимуть економічні обмеження та публікацію компромату, - Reuters

В адміністрації Барака Обами готуються дати відповіль РФ за злом серверів Демократичної партії та втручання у вибори президента США.

Барак Обама. Фото: Знай.ua.

Серед можливих варіантів санкцій проти Росії, які, як планується, будуть оголошені 29 грудня, обговорювалися економічні обмеження, публікація компрометуючої інформації про російських чиновників або бізнесменів, а також обмеження для російських дипломатів в США. Про це з посиланням на два інформованих джерела повідомляє агентство Reuters, передають Патріоти України.

За їх словами, адміністрація президента Барака Обами прийняла рішення уникати будь-яких акцій, що перевершують за масштабом російські хакерські атаки під час президентських виборів і створюють ризик ескалації кіберконфлікта. Наприклад, надмірним визнано можливе втручання в діяльність російських інтернет-комунікацій, уточнили співрозмовники.

Видання Washington Post повідомило 27 грудня, що адміністрація Обами готує санкції проти РФ через втручання у вибори. За даними газети, адміністрація також може займатися розробкою таємних операцій, в тому числі кібератак, проти РФ.

За даними телеканалу CNN, в рамках нових санкцій будуть названі прізвища людей, пов'язаних з російською кампанією з дезінформації.

Сенатор США від штату Південна Кароліна Ліндсі Грем заявив 28 грудня, що санкції "боляче вдарять" по Росії, зокрема по президенту країни Володимиру Путіну.

У МЗС РФ назвали інформацію про підготовку санкцій останнім "новорічним вітанням від команди Обами, яка готується до виселення з Білого дому".

У липні 2016 року хакери зламали сервери Демократичної партії США. Кандидат від демократів на пост президента Хілларі Клінтон заявила, що до цього причетні російські спецслужби.

У жовтні влада США офіційно звинуватили Росію у зломі пошти американських партій, а також у втручанні в процес президентських виборів в країні. У Кремлі ці звинувачення назвали "нісенітницею".

10 грудня Центральне розвідувальне управління США дійшло висновку, що Росія втручалася в президентські вибори в США з метою допомогти республіканцеві Дональда Трампа здобути перемогу.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...