Підозрювані у вбивстві Кім Чен Нема втекли до Росії, - ЗМІ

Росія відмовила Південній Кореї в перехопленні чотирьох підозрюваних у вбивстві Кім Чен Нема громадян КНДР, які покинули Малайзію міжнародними авіарейсами.

Кім Чен Нем. Фото: Твіттер.

За даними поліції Малайзії, 4 підозрюваних у вбивстві Кім Чон Нама, які є громадянами КНДР, одразу покинули країну, скориставшись авіарейсами через Джакарту, Дубай, Москву і Владивосток, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Проте пізніше вдалося встановити, що пунктом призначення підозрюваних є Владивосток.

Тим часом Росія відмовила Південній Кореї в перехопленні чотирьох підозрюваних у вбивстві Кім Чон Нама, зведеного брата північнокорейського лідера Кім Чен Ина, хоча прохання було спрямовано заздалегідь.

За словами дипломатичного джерела в Сеулі, спецслужби в терміновому порядку просили російську сторону затримати підозрюваних. Як каже співрозмовник, Сеул вперше звернувся до Москви з подібним проханням.

"Проте російська сторона не виконала це прохання і дозволила підозрюваним покинути країну", - додало джерело.

4 лютого південнокорейське агентство Yonhap повідомило, що в Малайзії убитий єдинокровний брат лідера КНДР Кім Чен Ина. Його нібито атакували дві жінки з отруєними голками. Підозрювані втекли з місця злочину.

Поліція Малайзії передала слова очевидців, які бачили, як якасьжінка покрила голову Кім Чен Нема тканиною, просоченою непізнаною рідиною. Жертва звернулася до медиків, але врятувати її не вдалося.

Одна із затриманих, індонезійка Сіті Айши, заявила, що їй заплатили за те, щоб вона "розіграла кількох чоловіків".

Відомо, що в Малайзії Кім Чен Нем перебував з документами на ім'я Кім Чхоль. Поліція Макао (Китай) взяла під охорону сім'ю вбитого.

Кім Чен Нем був старшим сином покійного лідера Північної Кореї Кім Чен Іра і жив за кордоном, не займаючи жодної державної посади. Він був народжений в результаті позашлюбного зв'язку Кім Чен Іра з актрисою південнокорейського походження.

Індонезійка Сіті Айши, заарештована за підозрою у вбивстві брата лідера Північної Кореї Кім Чен Ина Кім Чен Нема, розповіла, що отримала 400 малайзійських рінггітів (90 доларів) за нанесення на обличчя Кім Чен Нема небезпечного газу нервово-паралітичної дії.

У Південній Кореї назвали організаторів вбивства брата Кім Чен Ина.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...