На Росії пенсіонери стали спонсорами війни: Накопичення громадян РФ спрямують на погашення боргів оборонки

Загальна сума кредитів, узятих оборонними підприємствами країни-агресора, зараз перевищує 1 трлн рублів.

Залишки пенсійних накопичень РФ витратить на погашення боргів ВПК. Фото: Би-порт.

167 млрд рублів (близько $2,7 млрд за курсом центробанку РФ), які залишилися від так званого президентського резерву, сформованого із заморожених пенсійних накопичень, країна-агресор витратить на погашення кредитів оборонної промисловості. Про це заявив міністр фінансів РФ Антон Силуанов, передають Патріоти України з посиланням на РБК.

Всього на розрахунок за кредитами оборонних підприємств передбачається в цьому році витратити 800 млрд рублів.

Видання уточнює, що загальний обсяг заморожених пенсійних накопичень населення Росії в цьому році склав 342 мільярди рублів; більше половини вже витрачено - в основному на підтримку державного Внєшекономбанку. У фінустанови є дочірній банк в Україні - Промінвестбанк.

Раніше Силуанов говорив, що частка закритих витрат в бюджеті за підсумками нинішнього року складе 22,3% - рекордне значення за всю пострадянську історію Росії. Зростання таємних видатків пояснюється якраз бажанням погасити кредити оборонних підприємств. Терміни розрахунку за цими кредитами спливає 2017-2018 роках.


Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу, - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...