У Мінську Савченко говорила з терористами не тільки про звільнення заручників, - СБУ

В СБУ заявили, що про візит нардепа Надії Савченко до Мінська з метою проведення переговорів з терористами "ЛДНР" вони не знали.

Надія Савченко. Фото: Еспресо.

СБУ не знала про візит народного депутата Надії Савченко до Мінська для участі у переговорах з бойовиками. Про це під час брифінгу в Раді повідомив керівник Центру зі звільнення полонених при СБУ Юрій Кочанов на брифінгу в четвер у Києві, повідомляють Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Ні я особисто, ні СБУ не знали, що ведуться кулуарні ігри, і що народний депутат відвідав Мінськ", - сказав Кочанов.

"Про це стало відомо, коли все закінчилося ... Я знаю, що за результатами цієї зустрічі представника України, народного депутата, обговорювали кулуарно питання не тільки звільнення заручників, а й зняття економічних санкцій з регіонів, а також амністії, які теж піднімаються в рамках нашої роботи", - сказав Кочанов.

Свою думку висловила заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко: "Ми хочемо звернутися до партії "Батьківщина" із проханням взяти на себе відповідальність за те, що відбувається. Коли звільняли перший номер списку партії Батьківщина вся країна намагалася допомогти", - зауважила вона. Геращенко наголосила, що звільнення заручників – це дуже делікатна справа і в ній не можна зашкодити.

Раніше в ефірі Громадському радіо Савченко заявила: "Я вам чесно скажу, що ні про яку амністію не йшлося, навіть слово амністія на цій зустрічі не називалося".

Як відомо, 7 грудня Савченко таємно відвідала Мінськ, де за посередництва Федеральної служби безпеки Росії зустрілася з ватажками так званих "ДНР" та "ЛНР" Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.

Факт такої зустрічі підтвердив і прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

Сама Савченко пізніше розповіла: "Я сиділа за столом переговорів із людьми, з якими ми стріляли одне в одного". Вона переконана у правильності своїх дій. Така зустріч, на думку нардепа, може посилити мінський формат і зробити його "більш дієвим".


"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...