Американський астрофізик пояснив природу «радіосигналів інопланетян»

Вчені не припиняють спроб зрозуміти незвичайні радіоспалахи в сузір'ї Візничого, які вчені приймають за сигнали інопланетян.

Астрофізики фіксують невідомі радіосигнали. Фото: apitv.moscow.

Професор астрофізики Бін Чжан з американського Університету Невади в Лас-Вегасі запропонував "єдиний сценарій для пояснення різноманітних швидких радіоімпульсів", пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Швидкими радіоімпульсами" астрономи називають спалахи активності, що тривають тисячні частки секунди, але супроводжуються гігантським викидом енергії - подібний обсяг Сонце випускає за кілька десятків тисяч років.

Перший імпульс такого роду був зареєстрований, всього підтверджено близько 20 феноменів.

Джерелом шести з них стала карликова галактика в сузір'ї Візничого, віддалена від Землі на відстань не менше трьох мільярдів світлових років.

Від безлічі інших робіт по цій темі дослідження Чжана відрізняється спробою знайти єдину природу енергетичних феноменів.

На думку вченого, джерело "морзянки" космічних масштабів криється у взаємодії космічного випромінювання з магнітосферою пульсара, нейтронної зірки, що швидко обертається.

Пульсар, як праща, прискорює "космічний гребінь" - особливу поверхню, що виникає, коли тиск випромінювання перевищує власне тиск магнітосфери.

Заряджені частинки зриваються з "гребеня" і фіксуються приладами на Землі. Джерелом космічного випромінювання, на думку фізика, може служити наднова зірка чи активне ядро галактики.

Чжан пропонує конкретні пояснення природи трьох імпульсів, що прийшли із сузір'я Візничого. Перший виник через взаємодію розташованих впритул один до одного - менше 0,3 світлового року, - надмасивної чорної діри і пульсара.

Другий сигнал, в рентгенівському діапазоні, став наслідком впливу на пульсар гамма-сплеску. Причиною третього є розкрутка на "гребені" нестабільного потоку радіовипромінювання, що прийшло до пульсару із залишків наднової.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...