Чому бійці ЗСУ скоюють самогубства, - військовий психолог

Основною проблемою в цьому питанні є відсутність соціальної та індивідуальної підтримки людей, які брали участь в бойових діях.

Суїцид. Фото: "Фейсбук"

У зоні проведення АТО досить часто трапляються випадки зведення рахунків з життям бійцями Збройних сил України. Причини, через які існує така тенденція, є досить різними. Про це розповів військовий психолог Андрій Козінчук, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Пресу України».

Як стверджує Козінчук, до добровільного відходу з життя військовослужбовців ЗСУ може спровокувати вживання алкоголю або ж психічні захворювання. Також причинами, які можуть викликати бажання бійця покінчити життя самогубством, за словами психолога, є депресія, втрата раціонального мислення, через тривале перебування в зоні, де йдуть боєзіткнення, а також наявність психотравмуючих факторів, наприклад загибель побратима.

Основною проблемою в цьому питанні є відсутність соціальної та індивідуальної підтримки людей, які брали участь в бойових діях, підкреслив Козінчук. Після перебування в зоні бойових дій, людина залишається один на один з дуже важкими проблемами, зазначив він, додавши, що системна профілактики суїцидів серед учасників АТО в країні відсутня.

За його словами, кількість самогубців серед українських військовослужбовців, які знаходилися в умовах війни, буде збільшуватися. Слід зазначити, що згідно з недавньою інформацією Управління у зв'язках з громадськістю ЗСУ, в 2016 році бойові втрати армійців виявилися меншими, ніж небойові. Так, в 2016 році бойових втрат було 211, а небойових - 256. Як відомо, причинами небойових втрат можуть бути хвороби, аварії, катастрофи, неакуратне поводження зі зброєю і так далі.

Слухав пісню німецькою: Пенсіонер з Росії опинився в центрі "фашистського" скандалу

середа, 8 травень 2024, 22:57

У російському селищі Шахтарськ на Сахаліні розгорівся скандал навколо місцевого пенсіонера, якого звинуватили у "фашизмі" за прослуховування старої німецької військової пісні Wenn die Soldaten. Про це повідомляють російський Telegram-канал Baza, переда...

Тільки жінки та діти: Українських чоловіків більше не чекають у притулку для біженців у Нідерландах

середа, 8 травень 2024, 22:44

Українським чоловікам більше не раді у головному пункті прийому біженців у Нідерландах. Йдеться про Jaarbeurs Hall 5 в Амстердамі. Ще з лютого цей притулок частково відмовляв у притулку певним категоріям українців. А зараз відмовляє у наданні тимчасово...