Нацполіція не захотіла співпрацювати з НАБУ: Справа про хабарництво у Київській ОДА може розвалитися - Ситник

Саме антикорупційному бюро має бути підслідна ця справа, але матеріал реалізувала Генпрокуратура, пояснив голова НАБУ.

Артем Ситник. Фото:nabu.gov.ua

Справа про хабарництво щодо керівників Київської облдержадміністрації може розвалитися в суді через порушення підслідності. Про це 10 вересня на брифінгу у Харкові заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, інформують Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

За словами Ситника, Нацполіція "не захотіла співпрацювати з НАБУ, хоча саме антикорупційному бюро має бути підслідна ця справа".

"Поліція не захотіла співпрацювати з тим органом, якому підслідна ця справа, і, відповідно, цей матеріал реалізувала Генпрокуратура. Знову будуть проблеми з цією справою. Ви бачили це на прикладі справи мера Вишгорода, який зараз повністю поновлений на посаді, у нього немає запобіжних заходів у зв’язку з порушенням правил підслідності, але чомусь правоохоронні органи все одно йдуть на ці порушення", – заявив Ситник.

Як відомо, 9 вересня глава МВС Арсен Аваков повідомив, що заступника голови Київської обласної державної адміністрації Ігоря Любка затримали за хабарництво.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство вивчає роль в цьому злочині Голови ОДА Мельничука, який кілька днів тому терміново подав у відставку.

У суботу на сайті президента України було опубліковано указ про звільнення Максима Мельничука з посади голови Київської обласної адміністрації.

10 вересня дружина Максима Мельничука заявила про його зникнення та повідомила, що у помешканні Мельничуків "невідомі озброєні люди провели обшук".

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що екс-голова Київської ОДА Максим Мельничук втік під час затримання посередника у хабарництві та може бути оголошений у розшук.

Цифри можуть стати неприємним "сюрпризом": Кому та коли можуть підвищити суми в платіжках за світло

неділя, 28 квітень 2024, 6:28

Невчасне подання показань лічильника електроенергії може призвести до підвищенних рахунків за світло через розрахунок за середньодобовим обсягом споживання. Важливо подавати показання своєчасно: за два дні до закінчення поточного календарного місяця та...

Маловідомі факти історії: Данило Галицький не перший наш король, інший князь отримав цей титул значно раніше, а Русь-Україна - статус королівства аж до ХХ століття

неділя, 28 квітень 2024, 6:15

В середні віки королівський титул надавався владою або Римських понтифіків, або очільниками Священної Римської імперії (папи та імператори довгий час змагались за виключне право на цей привілей,-ПУ). Тому найвпливовіші правителі Русі після прийняття хр...