Пригрівся на "теплій" посаді: Чиновник з благоустрою в одній зі столичних РДА вимагав у підлеглих щомісячної данини (фото)

Чиновник вимагав кожного місяця по 100 000 гривень, які його підлеглі повинні були збирати з підприємців району за нібито виявлені під час перевірок порушення правил благоустрою.

Фото:https://ssu.gov.ua Служба безпеки України затримала начальника відділу контролю за благоустроєм однієї з районних державних адміністрацій Києва за підозрою у вимаганні 100 тис. гривень від підлеглих. Про це повідомили в прес-службі СБУ, зазначають Патріоти України.

У повідомленні зазначається: "Правоохоронці встановили, що чиновник вимагав загальну щомісячну "данину" в розмірі 100 000 гривень від своїх підлеглих. Гроші вони повинні були збирати з підприємців району за нібито виявлені під час перевірок порушення правил благоустрою", - сказано в ньому.

Відзначається, що начальник погрожував підлеглим звільненням за ненадання зазначеної суми.

Співробітники СБУ затримали чиновника в робочому кабінеті під час одержання від одного з працівників 13 тис. гривень.

Відкрито провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) Кримінального кодексу".

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...

У 49 на нове коло: Василь Вірастюк, який залишив родину заради молодухи, вчетверте став батьком

вівторок, 16 квітень 2024, 9:40

Нові стосунки стронгмена та нардепа почалися, поки дружина з дітьми були за кордоном. Стронгмен і нардеп Василь Вірастюк зустрів нове кохання і вчетверте став батьком. Як виявилося, Василь ще задовго до скандального розлучення з другою дружиною Інною, ...