Важлива для міста дата: Маріуполь святкує звільнення

Через 73 роки після свого звільнення і початку відновлення сьогодні Маріуполь - знову прифронтове і знову звільнене місто, хоча вже від іншого агресора.

Фото:http://donbass.ua/

Сьогодні, 10 вересня, керівництво поліції Донеччини взяло участь в масових заходах, присвячених 73-й річниці з того дня, коли портове і промислове місто було звільнено від фашистських окупантів. Про це пише Donbass.ua, передають Патріоти України.

На площі Воїнів-визволителів зібралися народні депутати України, представники Донецької військово-цивільної адміністрації, Головного управління Нацполіції в Донецькій області, міської ради, металургійних підприємств, ветерани і звичайні маріупольці, щоб відзначити одну з найважливіших в історії городян дату і вшанувати тих, хто загинув 70 років тому за їх свободу.

Через 73 роки після свого звільнення і початку відновлення сьогодні Маріуполь - знову прифронтове і знову звільнене місто, хоча вже від іншого агресора.

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся міський голова Вадим Бойченко, який подякував ветеранам за те, що саме вони билися заради того, щоб у міста і країни було майбутнє. Пройшовши через важкі роки голоду і розрухи, відновлювали все з нуля.

Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто загинув у вересні 1943 року, йдучи в наступ на ворога, хто став невинною жертвою німецько-фашистських загарбників і всіх, хто загинув у Другій світовій війні і в війні, яка триває сьогодні на сході України. Для когось з присутніх - це їхні дідусі та бабусі, батьки і матері, брати чи сестри, а для когось - вірні бойові товариші.

А заступник начальника ГУНП в Донецькій області Віталій Невгад від імені всіх поліцейських Донеччини привітав тих, хто сьогодні стоїть на площі, пам'ятаючи, як в 1943 році звільняли місто, і тих, хто зараз перебуває на передовій, несе службу на блокпостах, в населених пунктах на лінії розмежування, щоб українська Донеччина знову стала мирною і вільною.

"Приємно бачити, що тут зараз є прямі учасники тих подій, коли відбувалося звільнення Донеччини, звільнення української землі від коричневої чуми, тих подій, коли відновлювався економічний потенціал зруйнованого міста. На жаль, в історії багато повторюється, і зараз ми маємо те, що нам доводиться знову захищати свою землю, знову відновлювати потенціал, знову наводити порядок.

Але ми будемо продовжувати все те, що ви почали, зробили і наведемо порядок, щоб кожен житель міста Маріуполя, кожен житель України міг вільно розмовляти українською мовою, міг вільно жити на рідній землі, вільно ходити по місту і знати, що поліція завжди готова прийти на допомогу," - підкреслив полковник Невгад.

У супроводі духового оркестру маріупольці, і ті, для кого місто за останні 3 роки стало другою домівкою, поклали квіти до пам'ятника Воїнам-визволителям, щоб віддати шану всім, хто тоді і зараз боровся та бореться за найдорожче, що може бути у людини - його життя і його свободу, повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

Мобілізація до 25 років: ЗМІ розповіли, чи планують в Україні ще більше знизити вік мобілізованих

середа, 15 травень 2024, 17:25

2 квітня 2024 року, майже через рік після ухвалення Верховною Радою президент України Володимир Зеленський підписав закон 9281 про зниження граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників від 27-ми до 25-ти років. Відтепер громад...

Оце так! На Сонці стався найбільший спалах за майже два десятиліття

середа, 15 травень 2024, 16:50

У вівторок, 14 травня, на Сонці стався найбільший спалах за майже два десятиліття. Про це повідомляє The Washington Times. . Подія сталася всього за кілька днів після того, як сильні сонячні бурі охопили Землю і створили сліпуче північне сяйво в незви...